Αιολικά πάρκα Εύβοιας - Σκύρου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αιολικά πάρκα Εύβοιας - Σκύρου

Ασαφής η απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, για τις παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων στα αιολικά πάρκα της Εύβοιας, Σκύρου &Κρήτης».

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου,             η Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε σχέση με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με την έκθεση εντοπίζεται σωρεία παραβάσεων περιβαλλοντικών όρων, σχεδόν στο σύνολο των αιολικών πάρκων στην Ελλάδα αλλά και σε αυτά της Εύβοιας και τη Σκύρου.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της απάντησής του, δήλωσε πως η Ελλάδα έχει εναρμονίσει όλο το νομοθετικό πλαίσιο για το χωροταξικό σχεδιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Απέφυγε να προσφέρει απάντηση στις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για παραβάσεις στους περιβαλλοντικούς όρους, σχολιάζοντας πως το Υπουργείο Εξωτερικών θα αποστείλει έκθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απαντήσεις επί τεχνικών ζητημάτων, τα οποία όμως δεν εξειδικεύτηκαν κατά την απάντηση της ερώτησης.
Ο Υπουργός αρκέστηκε να υπερτονίσει τη σημασία του αναπτυξιακού χαρακτήρα των ανανεώσιμών πηγών ενέργειας στην τοπική και εθνική οικονομία, γεγονός που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, χωρίς να απαντά αν θα προβεί σε νομοθετικές ενέργειες για την περαιτέρω προστασία των ευαίσθητων περιοχών.
Ο βουλευτής της Εύβοιας, αντλώντας γνώση από την περίπτωση της ανάπτυξης αιολικών πάρκων στο νησί της Σκύρου, ανάφερε πως είναι μεν καλοδεχούμενες οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά θα πρέπει να αξιοποιούνται με την πλήρη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών αλλά και με τον πλήρη σεβασμό των περιβαλλοντικών όρων που αφορούν και άλλους τομείς της παραγωγικής οικονομίας όπως ο τουρισμός.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages