Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τις ευπρεπίστριες (καθαρίστριες) στα σχολεία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τις ευπρεπίστριες (καθαρίστριες) στα σχολεία

Ο Συμεών Κεδίκογλου προωθεί το αίτημα των Σωματείου των καθαριστριών δημόσιων σχολείων της Εύβοιας και απευθύνει ερώτηση στα αρμόδια υπουργεία με τα οποία ζητά να προσληφθούν άμεσα, καθώς σε λίγες ημέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και να ληφθούν εγκαίρως μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν οι περσινές καθυστερήσεις στις πληρωμές τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ     -     ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
-    ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: Πρόσληψη συμβασιούχων ευπρεπίστριων (καθαριστριών) στα σχολεία πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Κύριοι Υπουργοί,

Κάθε έτος προσλαμβάνονται καθαρίστριες με σύμβαση ορισμένου χρόνου στα σχολεία. Υπήρχε μια αναφορά ότι οι καθαρίστριες που δούλεψαν την προηγούμενη χρονιά θα είναι και τη φετινή. Ωστόσο, η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η κοινή υπουργική απόφαση για τη σύναψη συμβάσεων με τις καθαρίστριες ούτε έχει δοθεί διαβεβαίωση ότι όσες δούλεψαν πέρυσι θα δουλέψουν και φέτος.
Σε αυτό το σημείο, υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις εργαζόμενες άργησε πάρα πολύ η πληρωμή τους την περασμένη σχολική χρονιά και, ενώ εκτελούσαν τα καθήκοντά τους, πληρώνονταν μετά από μήνες, τον πράγματι χαμηλό μισθό που λαμβάνουν.
Παράλληλα, φημολογείται η κατάργηση των σχολικών επιτροπών, τις οποίες το ΙΝΕΔΙΒΙΜ επιχορηγούσε για τη σύναψη των συμβάσεων με τις καθαρίστριες, αν και ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε σχετικά στη Βουλή στις 5-8-2014  ότι οι Σχολικές Επιτροπές που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να λειτουργούν με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Πάντως, στο προσχέδιο του  Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης που κατατέθηκε τον Ιούνιο στην αρμόδια υποεπιτροπή  της βουλής, προβλέπεται η κατάργηση των σχολικών επιτροπών και η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, όπως κατανομή πιστώσεων  για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, η εκτέλεση έργων και προμηθειών, η εκμετάλλευση σχολικών κυλικείων κ.λπ. από τους Δήμους .
Επειδή αναφερόμαστε σε ένα πανελλαδικό φαινόμενο που αφορά όλα τα σχολεία της επικράτειας και εργαζόμενες με πολύ χαμηλές αμοιβές εργασίας, ερωτάσθε ως προς το τμήμα των αρμοδιοτήτων σας:
1.    Πότε αναμένεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τη σύναψη συμβάσεων με τις καθαρίστριες, ώστε να προσληφθούν και να ξεκινήσουν τα καθήκοντά τους από την έναρξη του νέου σχολικού έτους;
2. Τι μέτρα θα λάβετε για να αποφευχθεί η περσινή ταλαιπωρία στις καθυστερήσεις των πληρωμών τους μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ;
3. Τι σκοπεύετε να πράξετε σχετικά με τις σχολικές επιτροπές; Θα καταργηθούν, όπως προβλέπει το προσχέδιο του  Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης και θα περάσουν οι αρμοδιότητές τους στους δήμους;


Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2014


Ο ερωτών βουλευτής


Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages