Άρνηση των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων να συμμορφωθούν με τον Ν.4151/2013 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Άρνηση των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων να συμμορφωθούν με τον Ν.4151/2013

«Άρνηση των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων να συμμορφωθούν με τον Ν.4151/2013, περί αδρανών καταθέσεων».
Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην ερώτηση 442/25.06.2014, των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Ασημίνας Ξηροτύρη και Νίκου Τσούκαλη, σχετικά με τη μεταφορά των αδρανών καταθέσεων σε λογαριασμούς του Δημοσίου.
Σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και μετά την έμμεση αποδοχή  του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, βεβαιώνεται η άρνηση των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων να συμμορφωθούν με τον Ν.4151/2013, περί αδρανών καταθέσεων καθώς και η απροθυμία εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδας να ασκήσει τον εποπτικό της ρόλο στα πιστωτικά ιδρύματα.
Στην απάντησή του το Υπουργείο Οικονομικών μας ενημερώνει, για τη δήθεν καλή πορεία των πραγμάτων, παραπέμποντας σε έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, που βεβαιώνει πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του Νόμου.
Όμως επί της ουσίας, δεν απαντούν γιατί η ALPHA BANK με σύνολο καταθέσεων για το 2013 37,5 δις ευρώ συνεισφέρει μόλις 27,5 εκατομμύρια ευρώ από αδρανείς λογαριασμούς ενώ η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική μαζί, με σύνολο καταθέσεων πάνω από 90 δις ευρώ, συνεισφέρουν μόλις 1,5 εκ. ευρώ.
Απουσιάζει πλήρως κάποια αιτιολόγηση για την απουσία κατασταλτικού ελέγχου, από την Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ και το ερώτημα σχετικά με την αξιοποίηση των 21,3 εκ. ευρώ που συμπεριλήφθησαν στον κρατικό προϋπολογισμό, από τις αδρανείς καταθέσεις, έχει παραμείνει αναπάντητο.
Για μια ακόμα φορά γίνεται πρόδηλο, ότι ακόμα και σε περιπτώσεις απλής αλλαγής εξουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών, το κράτος αδυνατεί να έχει συνέχεια και συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages