Ο Αναγνωστάκης επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Αναγνωστάκης επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε,  ως ειδικός αγορητής, στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, και ανέλυσε τους λόγους, που η Δημοκρατική Αριστερά καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο.
Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε με επίσημα στοιχεία στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, στην ανάγκη στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στην ανάγκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων, στην άμεση διόρθωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., στη καθυστέρηση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, στην ανάγκη διορθωτικών παρεμβάσεων σε λαθεμένες δημοσιονομικές πολιτικές και τέλος  στηλίτευσε τις αποσπασματικές νομοθετικές παρεμβάσεις.
Αρνητικές  χαρακτήρισε τις διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την οριοθέτηση του αιγιαλού, αξιοποιώντας στοιχεία τόσο της Ελληνικής εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού όσο και του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. Για τον αιγιαλό συγκεκριμένα, σχολίασε ότι το Υπουργείο προσπαθεί να υιοθετήσει μη επιστημονικές μεθόδους, ως προς  τον καθορισμό του αιγιαλού.
Για την απενεργοποίηση του ΑΦΜ, τόνισε σε συμφωνία με την έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, ότι η διάταξη όπως προωθείται είναι μάλλον αντισυνταγματική, καθώς παρακωλύει την ανάπτυξη επιχειρηματικής και επαγγελματικής δραστηριότητας, η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Προφανώς όμως και χωρίς κανένα ενδοιασμό τάσσεται υπέρ της αξιοποίησης όλων των θεσμικών και νομικών δυνατοτήτων, που «χτυπούν» τη φοροδιαφυγή και τιμωρούν τους φοροδιαφεύγοντες.
Αναφερόμενος στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου, τόνισε πως ενώ το πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων χρειάζεται αναδιάρθρωση, το παρόν νομοσχέδιο παραπέμπει σε μια σειρά 29 κανονιστικών πράξεων και Π.Δ.  για την υλοποίηση του, γεγονός που μαρτυρά  από μόνο του, τη σπασμωδική και αποσπασματική παρέμβαση, η οποία μάλιστα αποφεύγει να ενσωματώσει το ενωσιακό δίκαιο του 2014.
Τέλος χαρακτήρισε ταφόπλακα του έντυπου περιφερειακού τύπου το άρθρο 152 και ζήτησε την άμεση τροποποίησή του. Επίσης ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 221 που αναφέρεται στη στρεβλή αναδιάρθρωση των Ταμείων ένστολών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages