Ερχεται το αρωματικό… πιρούνι! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερχεται το αρωματικό… πιρούνι!

Ονομάζεται Aromafork και με τη βοήθεια μιας ενσωματωμένης κάψουλας απελευθερώνει μυρωδιές

Το μεθυστικό άρωμα 21 συστατικών μπορεί να προσθέσει ο σεφ στο Aromafork, ενισχύοντας το γευστικό αποτέλεσμα των γαστριμαργικών του δημιουργιών

Οτάβα
Για τους αφηρημένους σεφ που ξεχνούν να προσθέσουν σημαντικά συστατικά στις γαστριμαργικές τους δημιουργίες, υπάρχει πλέον το Aromafork: ένα αρωματικό πιρούνι το οποίο έρχεται για να καλύψει τα γευστικά κενά.

Σύμφωνα με την επινοήτρια εταιρεία Molecule-R, από τον Καναδά, η οποία ειδικεύεται σε αξεσουάρ μοριακής κουζίνας, το πρωτότυπο γκάτζετ δημιουργεί στον χρήστη την ψευδαίσθηση διαφόρων γεύσεων μέσω της όσφρησης.

Με άρωμα… τρούφας

Το φουτουριστικό πιρούνι, συνοδεύεται από 21 αρώματα, όπως π.χ. σοκολάτα, βανίλια, λίτσι, φρούτο του πάθους, φράουλα, βασιλικός, κόλιανδρος, μέντα, αμύγδαλο, καρύδα, κανέλα, τζίντζερ, πιπεριά χαλαπένιο, ουασάμπι, βούτυρο, ελαιόλαδο, τρούφα κ.ά.

Το μυστικό του Aromafork κρύβεται σε μια κάψουλα η οποία περιέχει ένα ειδικό χαρτάκι για την προσθήκη αρωματικού υγρού, που εντοπίζεται στο τελείωμα της λαβής του λίγο πάνω από το πιρούνι. Με ένα σταγονόμετρο, ο κάτοχός του, ρίχνει στην ειδική θέση το αρωματικό υγρό της επιλογής του με αποτέλεσμα ο χρήστης του πιρουνιού στη συνέχεια, να λαμβάνει το οσφρητικό ερέθισμα την ώρα που καταναλώνει το γεύμα του.

«Η αρχική ιδέα ήταν να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του πιρουνιού. Έτσι αναπτύξαμε ένα πιρούνι το οποίο ξεγελάει το μυαλό απελευθερώνοντας διαφορετικά αρώματα κάθε φορά» εξηγεί ο πρόεδρος της εταιρείας Τζόναθαν Κουτί. «Το Aromafork θα μπορούσε να αποτελέσει το απόλυτο “εργαλείο” για να μάθουμε να εκτιμούμε καλύτερα το φαγητό μας» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους επινοητές του, ένα σετ τεσσάρων πιρουνιών με το πλήρες πακέτο αρωμάτων και 50 ειδικά χαρτάκια αρωματικού υγρού, στοιχίζει περί τα 42 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages