Αναστολή λειτουργίας ΙΚΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΥΜΗΣ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναστολή λειτουργίας ΙΚΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας και των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ Αλιβερίου και Κύμης.
Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα στις υπηρεσίες του νομού μετά και την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Μαντουδίου.Η Εύβοια εγκαταλείπεται στην τύχη της και το κράτος αποσύρει κάθε δραστηριότητα του, από το νομό.  Δεν λαμβάνονται υπόψη τα δημογραφικά, οικονομικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά των περιοχών και πλέον δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες για τους κατοίκους όλου του νομού, αφού θα υποχρεώνονται ακόμα και για απλή θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας τους, να ταξιδεύουν ως και 160χλμ.
Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών όχι μόνο δεν εξυπηρετεί την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νομό αλλά στοχεύει και σκοπεύει στην πλήρη αποδιοργάνωση και απαξίωση του κοινωνικού κράτους.


                                                                                                                                                                 Αναγνωστάκης Δημήτρης
                                                                                        Βουλευτής Εύβοιας    
                                                                                        Χαλκίδα, 17/12/2013
                                                                                                                      
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: «Αναστολή λειτουργίας των δύο Υποκαταστημάτων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Κύμης και Αλιβερίου».
Σε πρόσφατη απάντηση στην υπ’ αρίθμ. 1107/18-10-2013 αναφορά που κατατέθηκε στη Βουλή, σχετικά με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιβερίου, αναφερθήκατε στο νέο οργανωτικό μοντέλο που σχεδιάσατε και προβλέπει ριζική αλλαγή του Οργανισμού.
Είχατε αναφερθεί επίσης στην διαδικασία αξιολόγησης και της αποτελεσματικότητας των υφιστάμενων περιφερειακών μονάδων του Ιδρύματος, σε σχέση με το υπηρετούν προσωπικό και τα ασφαλιστικά μεγέθη, και πως θα λαμβάνονταν υπόψη και στοιχεία που έχουν σχέση με τα οικονομικά, δημογραφικά και γεωγραφικά κάθε περιοχής.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 39/2-12-2013 και την υπ’ αριθμ. 181 απόφασή του αναστέλλεται όχι μόνο η λειτουργία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιβερίου, αλλά και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κύμης και οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Χαλκίδας.
Η απόφαση είναι καταστροφική για ολόκληρο τον Καλλικρατικό δήμο Κύμης- Αλιβερίου, τον δεύτερο δήμο της Εύβοιας μετά της Χαλκίδας. Μια περιοχή με βιομηχανίες και πολλές βιοτεχνίες, τσιμεντοβιομηχανίες, μονάδες Δ.Ε.Η., πολλές ιχθυοκαλλιέργειες, με χιλιάδες συνταξιούχους. Είναι δυνατόν για θεώρηση και μόνον του βιβλιαρίου ή για την κατάθεση δικαιολογητικών εξόδων υγείας να πρέπει οι κάτοικοι να διανύουν 168 χλμ.;
Για όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ :              
Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των δύο Υποκαταστημάτων ;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages