Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ολα τα λεφτά Βενιζέλος, Μηταράκης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων της χώρας για τη χρήση του έτους 2011, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά στον πλουσιότερο πολιτικό αρχηγό λόγω του πλούσιου γάμου του με την κόρη του γνωστού επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Απόστολου Μπακατσέλου".

ΕΘΝΟΣ: "Μορατόριουμ 12 μηνών για πλειστηριασμούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικά βήματα προσέγγισης έκανε η τρόικα στη χθεσινή μαραθώνια διαπραγμάτευση με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη. Με την πεποίθηση ότι θα εξασφαλιστεί η συναίνεση ή τουλάχιστον η ανοχή των δανειστών, η κυβέρνηση προχωρεί μέχρι την Παρασκευή στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την καθήλωση των πλειστηριασμών και το 2014. Θα ισχύσει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό αυστηρές προϋποθέσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι «θεραπείες» του καρκίνου οδηγούν στο θάνατο!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποκάλυψη - βόμβα του διάσημου Γερμανού συγγραφέα Γιοχάνες Χόλεϊ. Παραθέτει στοιχεί και ισχυρίζεται ότι τα δισεκατομμύρια που ξοδεύονται για ερευνητική δραστηριότητα, από τους επιστήμονες, στην σφαίρα της χημειοθεραπείας, συνιστούν μια τεράστια απάτη παγκοσμίου επιπέδου!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η λίστα με 4.413 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες".

Η εφημερίδα γράφει "το τέταρτο και τελευταίο πακέτο της κοινωφελούς εργασίας παρουσιάζει σήμερα η «Αγορά Εργασίας». Πρόκειται για 4.413 θέσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και αποφοίτους Λυκείου-ΙΕΚ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πλούσιοι αρχηγοί πάμφτωχη χώρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλουσιότεροι των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και προνομιακά μέλη μιας κοινωνίας που χειμάζεται, παρά τις εξαιρέσεις που άλλη μία φορά επιβεβαιώνουν τον κανόνα, οι 300 της Βουλής".

ΕΣΤΙΑ: "Κρατικές σπατάλες προ 80 ετών".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι κρατικές σπατάλες δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Είναι μάλλον έμφυτες στους Ελληνες πολιτικούς, οι οποίοι προγραμματίζουν μεγαλεπήβολα έργα, τα υποκοστολογούν και τελικώς οι προϋπολογισμοί τους εκτινάσσονται στο διπλάσιο ή και τριπλάσιο των αρχικών προβλέψεων".

Η ΑΥΓΗ: "Με «κόλπο ΠΝΠ» οι πλειστηριασμοί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τη Βουλή κλειστή και τους βουλευτές στις περιφέρειές τους για τις εορτές των Χριστουγέννων επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει την ουσιαστική απελευθέρωση των πλειστηριασμών και άλλα ακανθώδη ζητήματα, όπως η απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων και οι ομαδικές απολύσεις, όπως αποκάλυψε η «Αυγή» την Κυριακή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ζητούν νέο μνημόνιο με αντάλλαγμα πάγωμα καταβολής των τόκων για δύο χρόνια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέο δάνειο, που θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο, επιβάλλει η τρόικα στην Αθήνα ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2014-2015. Ως αντάλλαγμα προτείνει διετές «πάγωμα» της πληρωμής των τόκων των δανείων που έχουμε λάβει, ύψους 12 δισ. ευρώ, για να διοχετευτούν στην πραγματική οικονομία".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μονομερής απόφαση για πλειστηριασμούς".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με μονομερείς αποφάσεις θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών και της παράτασης του ΦΠΑ 13% στην εστίαση, καθώς έως χθες το βράδυ, οπότε ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δεν επετεύχθη συμφωνία. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν τις επόμενες ημέρες στη Βουλή".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Φούσκα οι φούσκες. Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεκατρία χρόνια μετά την άσκηση των πρώτων ποινικών διώξεων κλείνει το μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου με τις μετοχές φούσκες του 1999, με την αθώωση των 42 προσώπων που έφθασαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμέτωποι με τα κακουργήματα της απάτης και τους ξεπλύματος βρώμικου χρήματος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στην αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός έχει αρκετή πείρα για να γυρίσει την πλάτη του στις διάφορες διεργασίες αναπαλαίωσης του φθαρμένου πολιτικού συστήματος που στόχο έχουν να εγκλωβίσουν το λαό στον ίδιο αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο, αλλάζοντας απλά τους διαχειριστές στο τιμόνι της διακυβέρνησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πόθεν... αίσχος!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαγική εικόνα παρουσιάζουν για μία ακόμη χρονιά τα πόθεν έσχες των 300 της Βουλής, τα οποία αναρτήθηκαν χθες στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, όπου θα παραμείνουν μόλις για 30 ημέρες. Εμφανίζονται βουλευτές να δηλώνουν χρυσές αποζημιώσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ, δεκάδες ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό και βουλευτές που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα".

Kontranews: "Σκάνδαλο 80 εκ. ευρώ από την τρόικα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα πράσα πιάστηκαν τα κλιμάκια της Τρόικας για σκανδαλώδεις απ΄ευθείας αναθέσεις ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ σε διάφορους οίκους αξιολόγησης και ελεγκτικές εταιρείες".

NEWSBOMB: "Η κατάρα των Μαρτινων"

Η εφημερίδα γράφει "χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό της φαμίλιας αποτελεί το γεγονός ότι στις ενδοοικογενειακές συζητήσεις απαγορεύτηκε «δια ροπάλου» οποιαδήποτε συζήτηση περί απαγωγής".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πιέζουν το Χ.Α. οι φόροι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλη σύγχυση λίγες μέρες πριν από την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας επικρατεί στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι εκκρεμότητες παραμένουν πολλές. Το γεγονός αυτό φαίνεται να πιέζει τις τιμές στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς αρκετοί επενδυτές σπεύδουν να πουλήσουν τις μετοχές τους πριν επιβληθεί ο φόρος υπεραξίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κεφάλαια σε μικρομεσαίες μέσω εταιρικών ομολόγων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πρόσβαση και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην άντληση ρευστότητας, μέσω εκδόσεων εταιρικών ομολόγων, προτείνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Πρoβόπουλος, ενώ παράλληλα συστήνει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, πέραν του τραπεζικού δανεισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages