Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία

Σε συνέχεια της χθεσινής ερώτησης, για τις καθυστερήσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε νέα ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, με θέμα τις ελλείψεις προσωπικού για την καθαριότητα των σχολείων.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, αλλά δυστυχώς τα μισά σχολεία της χώρας δεν έχουν προσωπικό καθαριότητας καθώς η ανανέωση των συμβάσεων για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα από το Υπουργείο. Η ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς και σοβαρούς κινδύνους για την υγιεινή των μαθητών αλλά και τη δημόσια υγεία.
Ο βουλευτής ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα, έτσι ώστε να αποτραπεί κάθε αρνητική εξέλιξη στα σχολεία της χώρας.





                                                                            Αναγνωστάκης Δημήτρης
Βουλευτής Εύβοιας    
                                                                                        Χαλκίδα,03/09/2013

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. κ. Υπουργό Παιδείας.   
Θέμα: «Έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία»
Κύριε Υπουργέ,
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρήκε τα μισά περίπου σχολεία της χώρας χωρίς προσωπικό καθαριότητας καθώς δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση της ανανέωσης των συμβάσεων μίσθωσης έργου καθαριότητας των σχολείων.

Είναι προφανές ότι από αυτή την ολιγωρία δημιουργείται άμεσα ζήτημα δημόσιας υγιεινής,  με αποτέλεσμα την απόλυτα δικαιολογημένη ανησυχία γονέων και εκπαιδευτικών. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως το συγκεκριμένο θέμα δεν απασχολεί, στο βαθμό που θα έπρεπε, την ηγεσία  του Υπουργείου Παιδείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην πρόσφατη συνάντησή της  με τη Δ.Ο.Ε., η οποία του έθεσε το ζήτημα, περιορίστηκε σε μια γενικόλογη και ουδέτερη απάντηση, πως το θέμα απασχολεί τα Υπουργεία Μεταρρύθμισης και Παιδείας και θα λυθεί χωρίς να διευκρινίσει με σαφήνεια το χρόνο που θα απαιτηθεί για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Είναι προδήλως εμφανές πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός ούτε για τα πλέον στοιχειώδη και το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να δώσει λύση στα θέματα της εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ
•    Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σε σχέση με το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων;
•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή των μαθητών;
•    Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να υπάρξει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων;
                                                                                                O Ερωτών Βουλευτής      
                                                                                     Δημήτρης Αναγνωστάκης






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages