Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τσίπρας όπου φυσάει ο... άνεμος".

Η εφημερίδα γράφει "ένας Τσίπρας Ο(που) Φ(υσάει) ο Α(νεμος) εμφανίστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε -και από την οποία «έκοψε» την... ενοχλητική γι΄αυτόν «δημοκρατία»-, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε την έξοδο από το Μνημόνιο, ζήτησε να καταργήσει ο λαός το Μνημόνιο για να το... διαπραγματευτεί αυτός έπειτα, και μεταμορφώθηκε σε κάτι που δεν πιστεύει, μπας και γίνει πρωθυπουργός".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο τοπίο για επικουρικές και εφάπαξ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε εφαρμογή μπαίνει από τον επόμενο χρόνο η «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» στα ασφαλιστικά ταμεία. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται «μαύρη τρύπα» στους προϋπολογισμούς τους θα περικόπτονται αυτομάτως οι παροχές. Εκτιμάται ότι οι μειώσεις θα κυμανθούν γύρω στο 20%".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Ουρανοκατέβατος» ο τρίτος ναός του Σολομώντα!!!".

Η εφημερίδα αναφέρει "σε παγκόσμια αποκλειστικότητα τα όσα είπε για το θέμα σε «κλειστό κύκλο» ένας Εβραίος σιωνιστής".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιοι γλιτώνουν τις μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ".

Η εφημερίδα γράφει "πέντε ανατροπές δρομολογούνται στο ασφαλιστικό με μια σειρά αλλαγών που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Νοέμβριο και θα επηρεάσουν τον υπολογισμό των κύριων συντάξεων, των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αναδρομικό μαχαίρι σε εφάπαξ, επικουρικά από Ιούλιο του '12!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέο σοκ περιμένει 150.000 εν αναμονή συνταξιούχους και άλλες 50.000 ασφαλισμένους, που θα καταθέσουν αιτήσεις συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του έτους, από την αναδρομική ισχύ της περικοπής επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, που αναμένεται, με βάση και τις νέες επισημάνσεις της τρόικας, να ισχύσουν από την 1η Ιουλίου του 2012".

ΕΣΤΙΑ: "Αλέξης Τσιπρανδρέου στην Θεσσαλονίκη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η «Εστία» δεν θεωρεί δεοντολογικό να παίζη με ονόματα προσώπων. Αλλά ειδικώς στην περίπτωση του κ. Τσίπρα μπορεί να γίνη μία εξαίρεσις, δοθέντος ότι ο ίδιος, πέρυσι, ευρισκόμενος στο Παρίσι λίγες ημέρες προ των γαλλικών εκλογών, είχε χαρακτηρίσει τον Φρανσουά Ολλάντ ως πιθανό «Ολλανδρέου». Δηλαδή ο υποψήφιος, τότε, Πρόεδρος της Γαλλίας, να εξελιχθή όπως ο Γ. Παπανδρέου στην Ελλάδα. Τον ίδιο χαρακτηρισμό θα μπορούσε να αποδώση κανείς τώρα στον κ. Τσίπρα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Διώχνουν 20.000 ακόμη καθηγητές και δασκάλους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που οι καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων ξεκινούν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να δείξει την πόρτα της εξόδου σε 20.000 εκπαιδευτικούς. Αυτό θα γίνει με εργαλεία την εξαφάνιση μαθημάτων και ειδικοτήτων, τη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων και τη συγχώνευση σχολείων και τμημάτων".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσιο. Από πού θα γίνουν 12.500 υπάλληλοι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "καμπάνα διαθεσιμότητας χτυπάει για άλλους 12.500 υπαλλήλους, οι οποίοι θα πρέπει να υπαχθούν στο καθεστώς αυτό έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις προς την τρόικα. Στις ομάδες «υψηλού κινδύνου» βρίσκεται το προσωπικό στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), σε δήμους, σε υγειονομικές μονάδες και σε ασφαλιστικά ταμεία".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Διαθεσιμότητες: Ώρα μηδέν".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχεδιάζονται φοροκίνητρα για υλοποίηση επενδύσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ειδικές απαλλαγές και ισχυρά φορολογικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο της προσπάθειας με στόχο την αύξηση της ρευστότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα αναθερμάνουν την οικονομία και θα βάλουν τις βάσεις για την ανάπτυξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages