Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης

Βίντεο από την τοποθέτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων την Τετάρτη 22.05.2013, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση της Πρότασης Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές την ανταλλαγή μαθητών, την έμμισθη και την άμισθη πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία και την απασχόληση των εσωτερικών άμισθων βοηθών (aupair). {COM(2013) 151 τελικό}.
Τα μέλη των δύο Επιτροπών ενημέρωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Επιφυλάξεις συνέστησε ο Αναγνωστάκης, για την υιοθέτηση της Ευρωπαϊκής οδηγίας, σχετικά με τις προϋποθέσεις εισδοχής υπηκόων τρίτων χωρών, με σκοπό τις σπουδές και την άμισθη ή έμμισθη εργασία»
Ενημέρωση έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου χθες, σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με αντικείμενο την εξέταση πρότασης οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου, σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την ανταλλαγή μαθητών, την έμμισθη και την άμισθη πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία και την απασχόληση των εσωτερικών άμισθων βοηθών.
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, σημείωσε αρχικά ότι αν η χρονική συγκυρία ήταν διαφορετική από αυτή που βιώνουν σήμερα τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε, οι προτάσεις της οδηγίας θα ήταν σε θετική κατεύθυνση, συνεισφέροντας στο πεδίο ανταλλαγής του ανθρώπινου επιστημονικού προσωπικού και στην κινητικότητα εργατικού δυναμικού. Σήμερα όμως με την Ελληνική οικονομία, να βρίσκεται σε συνεχή ύφεση και την κοινωνία να βιώνει πρωτόγνωρα επίπεδα ανεργίας και λιτότητας, είναι απαραίτητο να υψωθεί μια ασπίδα προστασίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και την προστασία των ανθρώπων, που πολλοί εκμεταλλεύονται, με στόχο την κερδοσκοπία.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς εξέφρασε την επιφύλαξη του ως προς την χρησιμότητα εφαρμογής της συγκεκριμένης οδηγίας, που είναι σε  άμεση συνάρτηση και με τη στάση που έχουν κρατήσει πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε.  Τέλος συνέδεσε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, με το μεταναστευτικό και τη δέσμευση της Ε.Ε. να αναθεωρήσει το Δουβλίνο 2 και πρότεινε η συζήτηση αυτή, να μεταφερθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages