Έρευνα για παράνομες επιδοτήσεις από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Έρευνα για παράνομες επιδοτήσεις από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης

Ερώτηση και αναφορά κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης από κοινού με τους βουλευτές, Τσούκαλη Νικόλαο, Ασημίνα Ξηροτύρη, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα, προς τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Οικονομικών.
Θέμα της ερώτησης είναι οι εξελίξεις σχετικά με έρευνα, που έχει διαταχθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Χρήστο Μουζακίτη, για επιδοτήσεις που έχουν δοθεί από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, του Υπουργείου Ανάπτυξης σε  ¨εικονικές εταιρείες¨ κατά την πάροδο της τελευταίας δεκαετίας.
Στο πλαίσιο της ερώτησης, καλούνται να απαντήσουν οι  αρμόδιοι Υπουργοί, αν έχει προηγηθεί αντίστοιχη έρευνα τα τελευταία δέκα χρόνια και να κοινοποιήσουν το πιθανό πόρισμά της. Παράλληλα αναζητάται η πρόθεση των αρμόδιων Υπουργείων  σχετικά με τη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να αντιμετώπιστούν θεσμικές ελλείψεις που εμποδίζουν τον εντοπισμό παράνομων δραστηριοτήτων.
Τέλος με την αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ζητείται η προσκόμιση του εγγράφου του Ελεγκτικού Συνέδριου, βάση του οποίου διατάχθηκε η εισαγγελική έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages