Ο Τύπος Σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Τύπος Σήμερα

Οι εφημερίδες του Σαββάτου κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα και στα πρωτοσέλιδά τους κυριαρχούν οι λίστες με τους υποψήφιους των κομμάτων, το αρνητικό ρεκόρ που συνεχίζει να καταρρίπτει η ανεργία και η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Την Πέμπτη οι λίστες με τους υποψηφίους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Αντ. Σαμαράς: την ανανέωση θα την κάνει ο λαός με την ψήφο του. Πιθανότατα την Πέμπτη θα δοθούν τελικά στη δημοσιότητα οι λίστες της ΝΔ στις οποίες μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές ".

Η ΑΥΓΗ: " Σε πανικό το κατεστημένο ".

Κατά την εφημερίδα "μειοψηφία στον λαό και τη νέα Βουλή οι συνεταίροι του Μνημονίου, σύμφωνα με αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών. Καθηλωμένος ο Βενιζέλος ξεφουσκώνει ο Σαμαράς, ψάχνουν και οι δύο για στρατηγική. Αυξημένη η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρή η πρότασή του για ενότητα της Αριστεράς και προοδευτική διακυβέρνηση ".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αυτοδύναμη πλειοψηφία για βιώσιμη κυβέρνηση".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει "Όχι Σαμαρά στα σενάρια πολιτικής ομηρίας. Δεν αποκλείονται νέες εκλογές αν οι κάλπες στις 6 Μαΐου οδηγήσουν στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ο Γολγοθάς ενός εκατομμυρίου ανέργων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η ανεργία τον Ιανουάριο άγγιξε νέο ρεκόρ, καθώς τα σκληρά μέτρα λιτότητας και η παρατεταμένη οικονομική ύφεση συνεχίζουν να πλήττουν την απασχόληση. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.084.668, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός αριθμεί 3.342.853 άτομα ".

ΕΘΝΟΣ: "Στοίχημα η επιστροφή των "ατάκτων" ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "θολό για σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων παραμένει το εκλογικό τοπίο. Το μεγάλο στοίχημα για τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας είναι να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους αναποφάσιστους και όσους δηλώνουν ότι στην κάλπη θα ρίξουν "λευκό" ή θα απόσχουν".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: " Υπερόπλα και γέροντες ".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει "τι λένε για την Ελληνική Υπεροπλία, με επίκεντρο το Αιγαίο, το Διεθνές Παρασκήνιο και η Γεροντική Παράδοση... ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟΣ: "Ζητήστε συγγνώμη από τον αθώο Άκη!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ντοκουμέντο: όταν ο Βενιζέλος υπερασπιζόταν τον Τσοχατζόπουλο από το βήμα της Βουλής. Τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής του 2005 εκθέτουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "17.687.000 "δένουν" τον Άκη! ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η δικογραφία! Η διαδρομή του χρήματος από σύζυγο, κουνιάδο, εξάδελφο και offshore εταιρίες. Σε μονόκλινο κελί ο πρώην πανίσχυρος του ΠΑΣΟΚ. Βυθισμένος στις σκέψεις του, δεν απαιτεί τίποτα, αλλά παρουσιάζει συχνά εκρήξεις θυμού ".

ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο Μ. Παρασκευή 1902 ".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "και τότε ζήτημα με τις βουλευτικές αποζημιώσεις, και παρουσιάζει αντίγραφο από έκδοση της εποχής".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επιτομή πολιτικής διαφθοράς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ένα πρωτοφανές δίκτυο απόκρυψης της κατ' εξακολούθηση διακίνησης παράνομου πολιτικού χρήματος περιγράφει το εισαγγελικό πόρισμα βάσει του οποίου συνελήφθη ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος ".

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: " Η Αριστερά της Δραχμής και της Φιλοθέης".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η αριστερά επενδύει πολιτικά στην κατάρρευση της χώρας. Είναι προφανές ότι τα κόμματα (ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ) επενδύουν πολιτικά στην κατάρρευση της χώρας και δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την ίδια την ιστορία ".

Ο ΛΟΓΟΣ: " 21,8% εφιάλτης η ανεργία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η ανεργία αποδεικνύοντας ότι η χώρα βιώνει βαθιά κρίση απασχόλησης λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας και της παρατεταμένης ύφεσης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανάσταση με το βλέμμα στην κάλπη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρομάζει τα κομματικά επιτελεία η ψήφος οργής των πολιτών. Αποστάσεις Βενιζέλου από την περίοδο Παπανδρέου. Η επιστροφή των Καραμανλικών στο επιτελείο του Σαμαρά. ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στα μαχαίρια για τη συνεργασία ".

Η ΝΙΚΗ: " Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στο στόχαστρο των κομμάτων ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "πως την ώρα που ψηφίζουν τροπολογίες σε χρόνο ρεκόρ, δεν κατάφεραν μέχρι να κλείσει η βουλή να φέρουν τη ρύθμιση-ανάσα που όλοι περίμεναν. Γιατί τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν να κρατήσουν "ομήρους" τους δανειολήπτες ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ισχυρό στις κάλπες το λαϊκό δίκιο με υπερψήφιση του ΚΚΕ ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "αυτός που καθορίζει τις εξελίξεις αν θα είναι λιγότερο ή περισσότερο θετικές, είναι ο λαός. Αυτές οι εκλογές δε θα δώσουν την επόμενη μέρα λύση στα προβλήματα, διέξοδο για λαϊκή διακυβέρνηση, γιατί δεν είναι ανάλογο το επίπεδο της λαϊκής πάλης -αυτή μπορεί να δώσει τέτοια διέξοδο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Η διαδρομή της μίζας ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Προεκλογική επαγρύπνηση για τη διασφάλιση εσόδων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αποτροπή χρονικών υστερήσεων στην είσπραξη των εσόδων θα αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα του υπουργείου Οικονομικών στην προεκλογική περίοδο. Το υπουργείο Οικονομικών προχωράει τον Μάιο στην αποστολή της α' δόσης του ΕΤΗΔΕ ".

ΚΕΡΔΟΣ: "Δείκτες που τρομάζουν ".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "ασφαλιστικά ταμεία στο κόκκινο, ανεργία- ρεκόρ με τους μισούς νέους χωρίς δουλειά, βιομηχανική και οικοδομική δραστηριότητα στα τάρταρα και υφεσιακό περιβάλλον για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συνθέτουν το ζοφερό τοπίο μέσα στο οποίο θα κληθεί να κινηθεί η νέα κυβέρνηση ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανεξέλεγκτη η ανεργία αναρριχήθηκε στο 21,8%".

Η εφημερίδα τονίζει "διπλασιάστηκε μέσα σε δύο χρόνια ο αριθμός των ανέργων, φτάνοντας, τον Ιανουάριο, το 1.084.000 άτομα, από 540.000 που ήταν τον ίδιο μήνα του 2010 κάτι λιγότερο από ένα μήνα πριν από την δεύτερη επέτειο ένταξης της Ελλάδας σε πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages