Ο Τύπος Σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Τύπος Σήμερα

Οι έρευνες, τα γκάλοπ και η ρευστότητα αυτοδυναμίας στις εκλογές και η δυνατότητα ή όχι σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών κυριαρχούν στις σημερινές εφημερίδες.

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο κούρεμα του χρέους κατά 60%"

Η εφημερίδα επισημαίνει "τα σενάρια χρεοκοπίας για την Ελλάδα που επεξεργάζονται Γερμανία και ΔΝΤ. Νέο κούρεμα του χρέους κατά 60% και ταυτόχρονα επιστροφή σε εθνικό νόμισμα υποτιμημένο κατά 60% σε σχέση με το ευρώ. Σε κατάσταση κατάρρευσης η πραγματική οικονομία δεν αντέχει νέους φόρους και νέα μέτρα τα οποία θα στραγγαλίσουν και τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Κάλπη-αίνιγμα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αντίστροφη μέτρηση για τις τις εκλογές του Μαΐου έχει αρχίσει. Οι έρευνες και τα μυστικά γκάλοπ καταγράφουν ένα απίστευτα ρευστό σκηνικό που προκαλεί νευρική κρίση στα κόμματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:«Φέρτε τους από 'δω και μετά βλέπουμε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παμπόνηρα και λίαν... Αβερωφικά (τι μαθητής άλλωστε, θα ήταν του Ε. Αβέρωφ που ήταν πάντα από πίσω του), λειτούργησε ο Αντώνης Σαμαράς για την αρπαγή των... «Ωραίων» και «Δυνατών» του ΛΑ.Ο.Σ., Μάκη Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη, από το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη".

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: "ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. το πρόβλημα. Αριστερά η λύση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όλο το μνημονιακό σύστημα τρέμει την οργή του κόσμου βλέποντας το στημένο παιχνίδι, με προεκλογική ατζέντα μόνο τους μετανάστες, να καταρρέει. Η μόνη λύση στα αδιέξοδα που δημιούργησε ο δικομματισμός και η συνολική υποταγή του στα νεοφιλελεύθερα σχέδια είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Βαρέα και ανθυγιεινά.

Εξασφαλίστε μεγαλύτερη σύνταξη". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οδηγίες για την ασφάλιση των εργαζομένων που μπήκαν ή βγήκαν από τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ποιοί θα πάρουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στο δημόσιο και πως μπορούν κάποιοι να αναγνωρίσουν μέχρι 1.200 ημέρες εργασίας περιλαμβάνει σήμερα ο μίνι οδηγός της «ΒτΚ»

" Η ΕΠΟΧΗ: "Δικομματική καταστολή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι κυβερνήσεις ΠαΣοΚ και ΝΔ, σήμερα ως συγκυβέρνηση, έχοντας επενδύσει στην αυθαιρεσία και ατιμωρησία των δυνάμεων καταστολής και στην παράλληλη λειτουργία του παρακράτους -που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ένστολο- προσπαθούν να ξαναστείλουν τους πολίτες σπίτια τους και να αποδυναμώσουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με άγρια καταστολή - χαρακτηριστικός ο σοβαρός τραυματισμός του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, Μ. Λώλου, στο κεφάλι με τη λαβή του γκλομπ από άνδρα των ΜΑΤ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ευ. Βενιζέλος: Κίνδυνος ακυβερνησίας για τη χώρα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τον κίνδυνο η χώρα να οδηγηθεί σε ακυβερνησία, εάν επιβεβαιωθεί η τρέχουσα δημοσκοπική εικόνα κατακερματισμού του πολιτικού σκηνικού και υποχώρησης των δύο μεγάλων κομμάτων, επισημαίνει σε συνέντευξη προς την «Κ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος".

Η ΝΙΚΗ της Κυριακής:

"Γιατί τρέμουν χρεοκοπία μετά τις εκλογές". Η εφημερίδα γράφει ότι "στα... απόνερα του PSI κινδυνεύει να βαλτώσει η Ελλάδα, παρά το επιτυχημένο «κούρεμα» του χρέους. Οι «απρόθυμοι» για «κούρεμα» κάτοχοι ομολόγων ξένου δικαίου απειλούν να πυροδοτήσουν άλλο ένα πιστωτικό γεγονός μέσα στο Μάιο, ενώ η παρασκηνιακή διαπραγμάτευση για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών έχει εξελιχθεί σε ένα παράλληλο θρίλερ, που δεν θα τελειώσει με την ανακοίνωση των όρων της, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα".

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η θλιβερή ιστορία ενός ογδοντάχρονου μικροολογιούχου".

Η εφημερίδα σημειώνει " αποταμίευσε 50.000 ευρώ, θα πάρει μέχρι το... 2042 (που θα είναι 110 ετών) 23.250 ευρώ σε δόσεις. Απίστευτο και όμως αληθινό. Απασχολεί χιλιάδες θύματα του υπερφίαλου Βενιζέλου, που ετοιμάζονται μάλιστα να καταθέσουν μαζική αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου".

Ο ΛΟΓΟΣ: "10 «χαράτσια» ως το τέλος του χρόνου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έως και 10 απανωτά χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν «μαζεμένα», 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι αμέσως μετά τις εκλογές. Χωρίς να ξέρουμε ακόμα τι θα αλλάξει με το νέο Μεσοπρόθεσμο στον έλεγχο της Τρόικα τον Μάιο, τα ήδη δρομολογημένα μέτρα ανεβάζουν την «πίεση» των φορολογουμένων κατά τα 8-9 δισ. που θα λείψουν από τις τσέπες τους, εφόσον εφαρμοστεί το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί στο ισχύον Μνημόνιο".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Νοικιάζουν την ΕΛ.ΑΣ σε ιδιώτες"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "ενοικιαστήριο στην Ελληνική Αστυνομία βάζει η κυβέρνηση τη στιγμή που η εγκληματικότητα είναι εκτός ορίων και οι πολίτες νιώθουν τρόμο ακόμη και μέσα στα σπίτια τους. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», η ΕΛ.ΑΣ πλέον «ενοικιάζεται» επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει λαϊκά προβλήματα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει από την κάλπη, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά η κατάσταση θα πάει χειρότερα. Ο,τι κι αν υπόσχεται κι όποιες προθέσεις και να υπάρχουν. Αυτό που θα δημιουργήσει όρους πίεσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να αντεπιτεθεί για την εργατική - λαϊκή εξουσία, είναι να αναδειχθεί πανίσχυρο το ΚΚΕ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Εκλογές-θρίλερ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η πολυσυζητημένη προκήρυξη των εκλογών και η ακριβής ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά πολιτικού θρίλερ με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά. Από τη διεξαγωγή τους την πιο κοντινή Κυριακή που επιτρέπουν οι διατάξεις του Συντάγματος, δηλαδή την 6η Μαΐου μέχρι τη μικρή μετάθεσή τους κατά μία εβδομάδα, ήτοι στις 13 Μαΐου ή ακόμη και την αναβολή τους για πολύ αργότερα, ίσως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Σενάρια χάους για την επόμενη μέρα".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "το δημοσκοπικό ναυάγιο των δύο μεγάλων κομμάτων επιτείνει την αγωνία για τη δυνατότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης την επομένη μέρα των εκλογών. Η καθίζηση του Κέντρου και η άνοδος των άκρων προκαλούν εφιάλτες στα κομματικά επιτελεία του ΠαΣοΚ και της ΝΔ".

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Γραμματέας με 22... συνεργάτες!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πόσους συνεργάτες έχει ο πρόεδρος Ομπαμα στον Λευκό Οίκο; Μπορεί να συγκριθεί το οργανόγραμμα του Λευκού Οίκου με αυτό του ειδικού γραμματέα Ψηφιακής Σύγκλισης (υπουργείο Ανάπτυξης) Αντώνη Μαρκόπουλου; Αυτό το οργανόγραμμα και τον κατάλογο με τα ονόματα των απασχολουμένων φέρνει στο φως σήμερα το «Π»".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Σε πανικό ο Γιώργος"

Η εφημερίδα γράφει ότι "πανικό προκάλεσαν στον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του «Π», την περασμένη Κυριακή, για το βρώμικο παιχνίδι που παίχθηκε σε βάρος της Ελάδας στις επαφές και συναντήσεις που είχε με την Goldman Sachs όχι μόνο τον Νοέμβριο του 2009 στο «Πεντελικόν», αλλά και στη Νέα Υόρκη, πριν από τις εκλογές".

ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: "Ρουσφέτια μέχρι τέλους από το βαθύ ΠΑΣΟΚ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο Νίκος Σηφουνάκης καλεί τον υφιστάμενό του πρόεδρο της ΔΕΗ να παρανομήσει για να βολέψει ψηφοφόρο του στο νομό Λέσβου! Πώς ενεπλάκη σε υπόθεση διορισμού ζητώντας από τον Αρθρούρο Ζερβό να κλείσει τα μάτια σε απόφαση του ΑΣΕΠ για πρόσληψη υπαλλήλου".

FREE SUNDAY: Ιδανικός αυτόχειρας ο δικομματισμός"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Βενιζέλος-Σαμαράς, πρωταγωνιστές της διαχειριστικής κατάπτωσης".

Real news: "«Μεγάλος Αδελφός» για το μαύρο χρήμα".

Η εφημερίδα γράφει "στο μικροσκόπιο της εφορίας τραπεζικές συναλλαγές, καταθέσεις, αγοραπωλησίες μετοχών, επιχειρήσεων, ακινήτων και σκαφών αναψυχής. Βουλευτές, εφοριακοί, δικαστικοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και αστυνομικοί θα είναι οι πρώτοι που θα υποβληθούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Αδυναμία επιχειρήσεων να ρυθμίσουν τις οφειλές".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αδυναμία ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται η πλειονότητα των επιχειρήσεων λόγω της ταμειακής ασφυξίας που επικρατεί στην αγορά".

ΚΕΡΔΟΣ: "Η αλήθεια για τα γενόσημα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία είναι ήδη εδώ και παρά τις πρώτες τεχνικές δυσκολίες, αλλά και τις «φωνές» - τόσο από την ιατρική όσο και από τη βιομηχανική κοινότητα που πυκνώνουν για μη εφαρμογή της ως άδικη και μη αποτελεσματική - η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οι διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι θα εφαρμοσθεί με καθυστέρηση ολίγων ημερών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages