Ο Τύπος Σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Τύπος Σήμερα

Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου και η προκήρυξη τω βουλευτικών εκλογών στις 6 Μαΐου είναι τα δύο κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συνελήφθη ο Άκης Τσοχατζόπουλος".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις ζήτησε και έλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, καθώς τότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών που παρέχεται από το νόμο".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να πάνε μέσα όλοι όσοι έχουν κλέψει για να ξεβρωμίσει ο τόπος και το πολιτικό σύστημα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει ο Άκης Τσοχατζόπουλος να λειτουργήσει ως "πλυντήριο" για όλες τις αμαρτίες του διεφθαρμένου και παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος. Η κάθαρση πρέπει να είναι γενικευμένη και να αφορά όλα τα πολιτικά πρόσωπα αλλά και τις διοικήσεις των κρατικών οργανισμών που ενέχονται σε σκανδαλώδεις πράξεις".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Άκης με... χειροπέδες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "συνελήφθη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που παραπέμπει στη μίζα των υποβρυχίων και την αγορά του νεοκλασσικού! Τη Δευτέρα η απόφαση για την προφυλάκιση ή όχι. Πόντιοι Πιλάτοι Βενιζέλος και Λοβέρδος που τον στήριζαν".

ΕΘΝΟΣ: "Κατηγορίες φωτιά για ξέπλυμα χρήματος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κρατούμενος στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφ. Αλεξάνδρας θα κάνει Πάσχα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αφού τη Δευτέρα θα προσαχθεί στον ειδικό ανακριτή για να απολογηθεί. Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Παγίδα θανάτου έστησε ο "Αργυρός Νάνος" της ΜΙΤ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτή τη στιγμή στον ελλαδικό χώρο, μάλιστα δε σε κύκλους "ελληνοκεντρικούς" ή "πατριωτικούς", κινείται άτομο αμφιβόλου προέλευσης, το οποίο και πλευρίζει άτομα ενδιαφέροντος δήθεν υπό το πρόσχημα δικής του προσωπικής εκτίμησης προς αυτά και "πρόθεσης συνεργασίας" μαζί τους. Αλλά οι πραγματικοί σκοποί αυτού του συγκεκριμένου ατόμου είναι άδηλοι και μάλιστα έντονα ανθελληνικοί, εφόσον πρόκειται για... συνεργάτη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών της ΜΙΤ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πλασιέ ομολόγων για τις ανάγκες της κάλπης".

Η εφημερίδα γράφει "ξέχασε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι αυτοδιοίκητα και τους προτείνει να επανεπενδύσουν υποσχόμενος ότι θα καλύψουν τη χασούρα από το "κούρεμα". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτρέπει να τοποθετήσουν τα απομεινάρια των αποθεματικών τους, μετά το τσεκούρι του PSI, στα νέα ομόλογα τα οποία, όμως, η αγορά τιμολογεί στο 20% της αξίας τους".

ΕΣΤΙΑ: "Οι εκλογές στις 6 Μαΐου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κύβος ερίφθη. Χθες το απόγευμα και αφού είχε προηγηθή συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετέβη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εζήτησε την πρόωρη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών για τις 6 Μαΐου".

Η ΑΥΓΗ: "Κρυφή ατζέντα και απολύσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η βουλή διαλύθηκε και οι πολίτες καλούνται σε 25 ημέρες στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Πρόσθετα σκληρά μέτρα προοιωνίζεται η εκτίναξη του ελλείμματος κατά 7=52,8% το πρώτο τρίμηνο. Το έδαφος για μαζικές απολύσεις σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΟΤΕ προετοιμάζει ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρύθμιση για υπερχρεωμένα νοικοκυριά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κύκλοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπογράμμισαν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να ληφθεί η τελική έγκριση από το κλιμάκιο του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κατακερματισμός και αβεβαιότητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε άνευ προηγουμένου κλίμα αβεβαιότητας και κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων, όπως προκύπτει από το βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την "Κ" θα διεξαχθούν οι εκλογές της 6ης Μαΐου".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πως να κερδίσετε έως 700 ευρώ από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κάντε έρευνα αγοράς στα κοντινά σας καταστήματα και βρείτε ποιο είναι φθηνότερο στα ίδια προϊόντα. Επιλέξτε αγαθά ιδιωτικής ετικέτας, διαθέτουν την ίδια ποιότητα με τα επώνυμα, αλλά είναι σε χαμηλότερη τιμή".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μια σύλληψη δεν "ξεπλένει" την αδιαφάνεια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε από τον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων."

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13:"Η παραλία του Σημίτη".

Κατά την εφημερίδα "κλίμα ανησυχίας ότι έπειτα από 39 χρόνια δικαστικής διαμάχης με το Δημόσιο, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μαζί με τον αδελφό του Σπύρο, θα νομιμοποιήσει τελικά με το έτσι θέλω, τμήμα παραλίας εμβαδού 400 τ.μ. ως... προέκταση αυλής της εξοχικής τους κατοικίας στους Αγ. Θεοδώρους, επικρατεί τελευταία μεταξύ των κατοίκων της περιοχής".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να κάνει το μεγάλο άλμα ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "καλούμε τα μέλη του κόμματος, τους φίλους, τους οπαδούς, τους συναγωνιστές, που πάλεψαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ σε δράση γεμάτη αυτοθυσία, μέρα-νύχτα για να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ για διέξοδο από την κρίση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Άκης-gate. Tα υποβρύχια οι χρυσές μίζες, το παρασκήνιο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "ύποπτος φυγής θεωρήθηκε από τον ανακριτή και την εισαγγελέα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος και συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι του επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Κατηγορούνται συγγενείς και μέλη της οικογενείας του".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Άρνηση και θυμός".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse Rc: δεν επιλέγει ΠΑΣΟΚ το 76% και ΝΔ το 70% των ψηφοφόρων. Δυσαρεστημένοι οι μισοί από την "πελατεία" του 2009. Προοπτική οκτακομματικής Βουλής στις 6 Μαΐου".

City Press: "Σύλληψη ανοιχτή σε ερμηνείες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κρατείται ο Α. Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Προεκλογικό προσανατολισμό "βλέπουν" τα κόμματα της αντιπολίτευσης".

Dealnews: "Όλη η συμφωνία και η σύγκρουση των τραπεζών με την τρόικα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "φέρνει επενδυτές στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα η Goldman Sachs. Ενιαίο μέτωπο από τους τραπεζίτες μετά τις αρχικές διαφωνίες. Γιατί αναβλήθηκε η ανακοίνωση για τους όρους".

Μetro: "Εκλογές-σταθμός για την Ελλάδα..."

Η εφημερίδα γράφει "στις 6 Μαΐου η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Η διατήρηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, το μεγάλο διακύβευμα, σύμφωνα με τον Λ. Παπαδήμο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: "Προσπαθώ να αποφύγω τον μετεκλογικό εκβιασμό".

Στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα αναφέρει "Αντώνης Σαμαράς: Γιατί ζητώ την αυτοδυναμία. Τι όρους θα θέσει ας πούμε, ο κ. Βενιζέλος σε μας προκειμένου να μας στηρίξει; Το ξέρουμε; Μήπως ξέρουμε τι όρους θα θέσει το κόμμα του στον ίδιο τον κ. Βενιζέλο για να μας στηρίξει;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages