Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν και ανέλυσαν τα ερευνητικά δεδομένα από τη «Nurses’ Health Study», στην οποία συμμετείχαν 121.700 γυναίκες (νοσοκόμες ηλικίας 30-55 ετών).
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε φλαβονοειδή, όπως οι φράουλες και τα μύρτιλλα, σχετιζόταν με έναν πιο αργό ρυθμό έκπτωσης της μνήμης σε μεγαλύτερες γυναίκες. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που είχαν την υψηλότερη πρόσληψη αυτών τωνφρούτωνείχαν πιο καθυστερημένη μείωση της μνημονικής τους ικανότητας έως και κατά 2,5 χρόνια.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Neurology», το οποίο εκδίδει η Αμερικανική Νευρολογική Εταιρεία μαζί με την Παιδιατρική Νευρολογική Εταιρεία.
Πηγή: vita.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου