Φ.Σαχινίδης: Σύντομα θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Φ.Σαχινίδης: Σύντομα θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα

Τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011 που έφτασε στο 9,1% του ΑΕΠ σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, που εκτίμησε ότι σύντομα η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει πρωτογενή πλεονάσματα.

«Η Ελλάδα σε δύο χρόνια κατάφερε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Σε όρους πρωτογενούς ελλείμματος, η βελτίωση είναι ακόμη μεγαλύτερη, κατά 8,2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ» είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης και πρόσθεσε: «Η απόσταση που έχει διανύσει η χώρα από το έλλειμμα του 2009 είναι μεγάλη. Σύντομα θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα».

Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική εξυγίανση και οι ενέργειες για την επαναφορά των δημόσιων οικονομικών σε βιώσιμη τροχιά.

«Η συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, ειδικά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων, που αφαιρεί μεγάλο ύψος τόκων από τις δαπάνες του κράτους, δεν αποτελεί μόνον ανάγκη προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση αλλά και θα δικαιώσει τις θυσίες και τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Έλληνες πολίτες κατά την τελευταία διετία» κατέληξε ο Φίλιππος Σαχινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages