Ο Τύπος Σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Τύπος Σήμερα

Τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου φιλοξενούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μαζί με τις επιπτώσεις του PSI στα οικονομικά μεγέθη.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "150 οικογένειες κινδυνεύουν να καταπλακωθούν!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ανέστιοι χωρίς καμία ελπίδα κινδυνεύουν να μείνουν κάτοικοι ενός οικοδομικού τετραγώνου, στην πλατεία Αμερικής. Ένα ψυχρό χαρτί της πολεοδομίας που έφθασε στα χέρια τους ανακοίνωνε ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσα σε μόνο 10 μέρες, καθώς οι πολυκατοικίες τους αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα στατικής επάρκειας!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τρέμει η Μέρκελ τα κρίσιμα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» ήταν ένα από τα ξεχασμένα προεκλογικά συνθήματα του Γιώργου Παπανδρέου που κατάντησαν... ανέκδοτο μετά τις εκλογές του Οκτώβρη 2009. Το σύνθημα αυτό ωστόσο φαίνεται πως αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν πολλοί και στην Ευρώπη από αναλυτές μέχρι «υψηλά ιστάμενους»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ανήθικα ρουσφέτια σε εφοριακούς, τελωνειακούς".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με αίθουσα διαγωνισμού βολέματος «πράσινων» παιδιών έμοιαζε το υπουργείο Οικονομικών λίγα 24ωρα προτού προκηρυχθούν οι εκλογές. Μετακινήσεις σε προσοδοφόρες θέσεις ή σε άλλες, που δεν ενέχουν τον κίνδυνο μετάθεσης, ήταν κάποια από τα ανήθικα ρουσφέτια που έλαβαν χώρα λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών".

ΕΘΝΟΣ: "Κλείνει η ψαλίδα. Σε «χαμηλές πτήσεις» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξαιρετικά ρευστό πολιτικό τοπίο, με κλείσιμο της ψαλίδας αλλά και χαμηλές επιδόσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση πριν από την εκλογική αναμέτρηση. Η έρευνα της Marc επιβεβαιώνει επίσης την τάση εισόδου στη νέα Βουλή δέκα κομμάτων. Σε ό,τι αφορά την «επόμενη μέρα», το 46,4% πιστεύει ότι θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πως ξεπούλησαν το ελληνικό σύστημα HAARP!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εσχάτη προδοσία διέπραξαν αυτοί που στέρησαν από την Ελλάδα τα Υπερόπλα!!! Τί προκύπτει από την έρευνα του Γιώργου Πάλμου. Διατάραξαν τη γεωπολιτική ισορροπία της περιοχής και του πλανήτη...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προβάδισμα Ν.Δ. με +7%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με τον «αέρα» των επτά ποσοστιαίων μονάδων από ένα σταθερά κατακερματισμένο ΠΑΣΟΚ μπαίνει η Νέα Δημοκρατία στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Η εκπνοή της δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων δίνει στον Αντώνη Σαμαρά μια ισχυρή «βάση» προκειμένου να κερδίζει όλο και περισσότερους «πόντους» στον προεκλογικό μαραθώνιο και να πετύχει τη νίκη στις πιο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα".

ΕΣΤΙΑ: "Μετεκλογικό αδιέξοδο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν χρειάζεται να διαβάση κανείς τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων για να διαπιστώση το αδιέξοδο που επέρχεται στις εκλογές. Και μόνον η πανσπερμία των πολιτικών κομμάτων, των εκπροσώπων τους και των υποψηφίων τους που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά κανάλια, είναι αρκετή για να δείξη τί πρόκειται να συμβή. Η ασυνεννοησία είναι μνημειώδης".

Η ΑΥΓΗ: "Όχι θηλιά στον λαό για τα χρέη των τραπεζών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρόικα και κυβέρνηση δωρίζουν στις τράπεζες 34 δισ. ευρώ και μετακυλίουν το κόστους του «κουρέματος» στους φορολογούμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία. Υποχρέωση της πολιτείας να θέσει υπό τον έλεγχό της όσες τράπεζες πάρουν δημόσιο χρήμα. Ασύμβατα με τα συμφέροντα της οικονομίας και της κοινωνίας τα συμφέροντα των τραπεζιτών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φοροπαγίδες στη συμπλήρωση του Ε1 και πώς να τις αποφύγετε".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει φέτος στις 15 Ιουνίου. Η Εφορία απαιτεί για κάθε δαπάνη το αντίστοιχο δικαιολογητικό, προκειμένου να αναγνωρίσει τις σχετικές εκπτώσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αναβάλλονται οι αποφάσεις για τις τράπεζες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιστολή προς τις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών με την οποία θα δεσμεύεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα στείλει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους χωρίς επιφυλάξεις από τους ορκωτούς ελεγκτές".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Πώς να διαπραγματευτείτε το δάνειό σας με τις τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εννέα περιπτώσεις για εργαζόμενους μετά τις περικοπές μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με ή χωρίς παιδιά, για ανέργους. Τα δικαστήρια δικαιώνουν καθημερινά πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν, ακόμα και με ολική διαγραφή του χρέους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στα κόμματα τα χρήματα του ελληνικού λαού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ποσό ενίσχυσης σε επίπεδα προ κρίσης θα λάβουν τελικά τα πολιτικά κόμματα εν όψει εκλογών. Βάσει της υπουργικής απόφασης, η ενίσχυσή τους θα ανέλθει περίπου στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ επιπλέον 6 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για το χρόνο προβολής των κομμάτων".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Η συμμορία του Άκη".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η ώρα της αλήθειας επιτέλους έφτασε, ο Άκης και η παρέα του βρίσκονται ήδη στον Κορυδαλλό. Ήρκεσε μια προσεκτική έρευνα από δύο γυναίκες εισαγγελείς για να αποκαλυφθεί αυτό που επί χρόνια το είχαν τούμπανο και κάποιοι προσπαθούσαν επιμελώς να το κρατήσουν «κρυφό καμάρι»... και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Και απ' ό,τι φαίνεται, θα είναι μεγάλος, αρκεί να «σπάσει» η ομερτά της συνενοχής!".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Θετική δυναμική των εκλογών με υπερψήφιση του ΚΚΕ".

Η εφημερίδα γράφει "Αλέκα Παπαρήγα: το λαό δεν τον βλέπουμε σαν ψηφοφόρο και χειροκροτητή. Είναι πρωταγωνιστής, αυτός θα ανατρέψει αποφάσεις, θα ανατρέψει το ίδιο το πολιτικό σύστημα με τη συνειδητή επιλογή του".

ΤΑ ΝΕΑ: "Προξενιό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ετοιμάζουν οι ψηφοφόροι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προς ένα μετεκλογικό προξενιό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ σπρώχνουν οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με την τελευταία, πριν από την απαγόρευση, δημοσκόπηση της Κάπα Research. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 59% τάσσεται υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας και παράλληλα το 77% δηλώνει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ".

City Press: "Μετεκλογικά η ανακεφαλαιοποίηση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση Παπαδήμου αντιμέτωπη με τεχνικές, αλλά και πολιτικές δυσκολίες. Οι πιστωτές μας περιμένουν να δουν το εκλογικό αποτέλεσμα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θλιβερή πρωτιά των μαθητών μας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μειώσεις μισθών στις τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μειώσεις της τάξης του 17% το χρόνο σε μισθούς και επιδόματα και την παροχή πρόσθετης εργασίας 3 ωρών την εβδομάδα χωρίς πρόσθετη αμοιβή, προβλέπει η τριετούς διάρκειας επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν και θέτουν σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου η διοίκηση της ΤτΕ και ο σύλλογος των εργαζομένων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πρωτοφανείς ζημιές λόγω PSI θα παρουσιάσουν οι τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ζημιές, που σε πρώτη ανάγνωση θα προκαλέσουν σοκ, παρουσιάζουν σήμερα οι τράπεζες ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του 2011. Οι ζημιές θα είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα της αποτύπωσης στους ισολογισμούς του κόστους του κουρέματος των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI+ που έπειτα από συμφωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος θα παρουσιαστεί με βάση το ακραίο σενάριο απομείωσης".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Κομισιόν δίνει οδηγίες φορολογικής ανατροπής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εξονυχιστικούς ελέγχους σε εύπορους φορολογούμενους και αυτοαπασχολούμενους με υψηλά εισοδήματα, κατάργηση προτιμησιακών καθεστώτων, φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων, «κυνήγι» των καταθέσεων που «φυγαδεύτηκαν», αλλά και διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προτείνει στη χώρα μας η Κομισιόν εν όψει της επικείμενης φορολογικής μεταρρύθμισης".

DEALnews: "3πλή συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗ - EUROBANK - ΠΕΙΡΑΙΩΣ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "θεωρείται πλέον δεδομένο. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μάλιστα με όρους οι οποίοι βοηθούν στην αποφυγή ενός μεγάλου βατερλό, οδηγεί στις συγχωνεύσεις. Η Τρόικα έχει δώσει το μήνυμα, ενώ και από την πλευρά τους οι τραπεζίτες ξέρουν πλέον καλά ότι η λύση αυτή αποτελεί πλέον μονόδρομο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages