Ο Τύπος Σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Τύπος Σήμερα

Oι επερχόμενες εκλογές, η απεργία της ΠΝΟ, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κυριαρχούν στο τύπο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σοκ για 700.000 υπαλλήλους...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέες μειώσεις στα εφάπαξ Δημοσίου και ΔΕΚΟ που ξεκινούν από το 13% και μπορεί να φτάσουν ως και 40% κατά μέσον όρο δείχνουν οι μελέτες που εκπονούνται από το υπουργείο Εργασίας, την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και στελέχη (αναλογιστές) της Τρόικας!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να αφήσουν τα κόλπα με τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και ο Παπαδήμος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται στη Συγγρού για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στη σκιά των σεναρίων που διακινούνται - και στο προσκήνιο πλέον - για μετάθεση ή αναβολή των εκλογών. Για το επιτελείο του κ. Σαμαρά η 6η Μαΐου θεωρείται πάντως το απώτατο χρονικό όριο για τη διεξαγωγή των εκλογών".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Η αριστερά της πλούσιας ζωής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η συνδικαλιστική Αριστερά ήταν μόνιμος θαμώνας στον παράδεισο και ο Ν. Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ήταν κάποτε ο φόβος και ο τρόμος των προέδρων της ΔΕΗ. Πριν από λίγα χρόνια και πριν από το 2009 ο προαναφερόμενος εφορμούσε με ιαχές στα γραφεία των προέδρων της ΔΕΗ, συνοδευόμενος από αλλόφρονες συναδέλφους του".

ΕΘΝΟΣ: "Δυσφορία Βρυξελλών για τη «ραστώνη»".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πηγή σοβαρής ανησυχίας αποτελούν για την κοινοτική ηγεσία το προεκλογικό πάγωμα των μεταρρυθμίσεων και η μετεκλογική αβεβαιότητα. Διάχυτος είναι ο φόβος ότι από τις κάλπες θα προκύψει παρατεταμένη ακυβερνησία, με εμπλοκή στην υλοποίηση των συμφωνημένων μέτρων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατέρας Ελπίδιος: «Ερχονται Δύσκολες Μέρες! Μαζέψτε Τροφή για 6 Μήνες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«αυτά που βλέπω στην Αφρική έρχονται εδώ στην Ελλάδα!!! Η πείνα και η φτώχεια της Αφρικής αρχίζει και αγγίζει πάρα πολύ εδώ την πατρίδα μας!... Και το λέω με πολύ θλίψη, γιατί ήμουνα στην Αφρική και επιστρέφοντας εδώ άκουσα πράγματα πολύ παράξενα... »".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκρίζο παιχνίδι με τις εκλογές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την αναβολή σιγοντάρουν Καρατζαφέρης, Παπαρήγα, Σηφουνάκης, Βαλυράκης, ακόμα και ο Ψαριανός της ΔΗΜ.ΑΡ. Τη σύγχυση επέτεινε και ο Γιαννίτσης".

ΕΣΤΙΑ: "Κίνδυνος αδιεξόδου μετά τις εκλογές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι διατείνονται ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, γιατί τον τελικό λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός. Συχνά όμως οι επιλογές τις οποίες κάνει ο λαός οδηγούν οι ίδιες σε αδιέξοδα".

Η ΑΥΓΗ: "Η βία, το αδιέξοδό τους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κλιμάκωση της βίας εκ μέρους της κυβέρνησης ερμηνεύεται από την εκλογική καταβαράθρωση ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., καθώς, σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις, τίθεται εν αμφιβόλω η δυνατότητά τους να συγκεντρώσουν 151 έδρες από κοινού. Το γεγονός αυτό πυροδότησε χθες σενάρια για μετάθεση των εκλογών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ρύθμιση των δανείων τη Μεγάλη Εβδομάδα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η εκρηκτική αύξηση των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση καθιστά επιτακτική την ανάγκη επαναφοράς του άρθρου 49, το οποίο τροποποιεί επί το ευνοϊκότερο το νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα και τις μικρές επιχειρήσεις".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ομηρος της ΠΝΟ ο τουρισμός".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιμέτωποι με τις αντοχές των πολιτών και του κράτους βρίσκονται από χθες οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι αποφάσισαν να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο δένοντας τα πλοία στα λιμάνια τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη".

Η ΝΙΚΗ: "Πώς μας κρατούν αιχμάλωτους του Μνημονίου για 20 χρόνια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα έθνη - κράτη μπορεί να μην κατεβάζουν ρολά όπως οι επιχειρήσεις, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη ενός τρομακτικού κυκλώνα. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει χρεοκοπήσει και ουδείς μπορεί να μιλήσει με ακρίβεια για το πότε και εάν θα βγούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μετά τα καράβια ...τα σκουπίδια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πάσχα με σκουπίδια φαίνεται ότι θα κάνουν χιλιάδες πολίτες μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 7 και 8 Απριλίου καθώς και την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα 9 Απριλίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ανακούφιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, και έτσι οδηγούνται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ στοχεύει στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση, με μετάθεση του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Σκορποχώρι η γαλάζια «συμμορία»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα μηνύματα από τις οργανώσεις του κόμματος είναι έως και καταθλιπτικά. Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να συσπειρώσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους της. Αντιθέτως το τελευταίο διάστημα έχει σοβαρές διαρροές. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε ακόμη και η πρωτιά του κόμματος να είναι ζητούμενο, αφού μετά την εκλογή Βενιζέλου παρατηρείται επανασυσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ και αργά, αλλά σταθερά, υπάρχει συνεχής άνοδος στο πράσινο στρατόπεδο".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το στοίχημα του 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο «στοίχημα του 50% - που θα δώσει περίπου 180 βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - επικεντρώνονται πλέον τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς δεν φαίνεται να μετατίθενται οι εκλογές πέραν της 6ης Μαΐου, παρότι χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης άφησε περιθώριο και για τις 13 του ίδιου μήνα".

Press time: "Δάκτυλος» για τον Πούτιν""

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για μια ακόμα φορά, έβλαψαν το εθνικό συμφέρον. Οι δικαιολογίες από την ελληνική πλευρά για την αναβολή του ταξιδιού του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, από Αγιο Ορος, ήταν τουλάχιστον αστείες. Οι Ελληνες αξιωματούχοι είπαν στους Ρώσους συναδέλφους τους, ότι, λόγω της αργίας του Πάσχα, δεν θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του Πούτιν!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογικές απαλλαγές σε επιχειρηματικά πάρκα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενεργοποιούνται, με κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου και του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη οι φορολογικές απαλλαγές για επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σε επιχειρηματικά πάρκα, ΒΙΠΕ, ΒΕΠΕ, ΒΙΠΑ και ΒΙΟΠΑ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Εκλογές-ορόσημο. Κρίνεται το μέλλον της χώρας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "παλαιές και νεόκοπες πολιτικές δυνάμεις, ενεργοί και αποστασιοποιημένοι πολίτες, το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό οικοδόμημα της χώρας «δίνουν ραντεβού με την ιστορία» στις 6 Μαΐου οπότε και θα στηθούν οι κάλπες".

Η ΑΞΙΑ: "Θέλουν να τα πάνε όλα πίσω".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι πραγματικά αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα του σήμερα! Ενώ, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπρεπε να έχουν ήδη προκηρυχθεί εκλογές και να έχει κληθεί ο ελληνικό λαός να αποφανθεί ποιοί θέλει να τον διοικήσουν και ποιοί θα είναι εκείνοι που θα πάρουν στις πλάτες τους το εθνικό στοίχημα, την ώρα τούτη, προφανώς υπό την επήρεια (πολιτικών κυρίως) σκοπιμοτήτων, τα πάντα είναι στον αέρα!!!".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μετεκλογικός Γολγοθάς για χιλιάδες φορολογουμένους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αντιμέτωποι με μία σειρά φορολογικών υποχρεώσεων θα βρεθούν ευθύς αμέσως μετά τις εκλογές οι φορολογούμενοι, αφού η προεκλογική περίοδος έχει παγώσει κάθε σκέψη αποστολής των ήδη έτοιμων για την ακίνητη περιουσία εκκαθαριστικών σημειωμάτων, ενώ σε θέση αναμονής τελούν τα ειδοποιητήρια για τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται έως το 2015".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Διεθνείς πιέσεις σύνεσης πηγαίνοντας στις κάλπες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις προς την Αθήνα, καθώς η χώρα οδεύει προς τις γενικές εκλογές. Ετσι, μετά τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Πέμπτη, χθες ήταν η σειρά της Κριστίν Λαγκαρντ να απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τη χώρα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages