Θρυλικά ρεκόρ στο Καραϊσκάκη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θρυλικά ρεκόρ στο Καραϊσκάκη

Σπάνια στο παρελθόν ένας και μόνο αγώνας να φέρει τόσα ρεκόρ μαζεμένα. Βέβαια όταν αυτός τελειώνει με το απρόσμενο 7-2 τότε το πράγμα αλλάζει.
Λοιπόν, πρώτα από όλα ο Ολυμπιακός πετυχαίνει για πρώτη φορά επτά γκολ σε νέο Καραϊσκάκη. Στο παλιό το έχει ξανακάνει και δεν σταμάτησε μόνο στα επτά γκολ. Έχει πετύχει και περισσότερα.

Μία ακόμη πρωτιά είναι ότι αυτό το 7-2 δεν είχε επανεμφανιστεί ποτέ στην Α' Εθνική -από τη σεζόν 1959/60- ως ανατροπή σκορ από 0-2. Ήταν η τρίτη φορά στη διάρκεια του αιώνα που διανύουμε όπου οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τα επτά γκολ σε έναν αγώνα. Η αμέσως προηγούμενη είχε καταγραφεί στις 3 Αυγούστου 2003. Στο 7-0 επί του Ακράτητου είχαν σκοράρει οι Μαυρογενίδης, Χούτος, από δύο φορές και οι Τζόρτζεβιτς, Καφές, Τάσης.
Στο εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο του χθεσινού οι Πειραιώτες πανηγύρισαν μισή ντουζίνα γκολ, επίδοση που είχαν πετύχει ξανά πριν από 35 χρόνια. Τότε διέλυσαν την Παναχαϊκή με 9-1!

Ακόμη να σημειώσουμε πως καμία ομάδα φέτος δεν έχει πετύχει έξι γκολ σε ένα ημίχρονο. Κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Κέβιν Μιραλάς που πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα. Ηταν ο 14ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των ερυθρόλευκων που πετυχαίνει καρέ τερμάτων και ο δεύτερος στην τρέχουσα περίοδο. Ο αμέσως προηγούμενος είναι ο συμπαίκτης του Μάρκο Πάντελιτς.
Αυτά πέτυχε ο φοβερός και τρομερός <<θρύλος>> που βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος. Βέβαια αυτό το 7-2 αποτελεί αντιθέτως τη βραδιά που δεν θα θέλουν να θυμούνται οι φιλοξενούμενοι καθώς αποτελεί ρεκόρ βαρύτερης ήττας στην βραχύβια παρουσία τους στην <<μεγάλη>> κατηγορία.

Κατά τα άλλα, τα 26 γκολ που καταγράφηκαν στα ματς του Σαββατοκύριακου αποτελούν ρεκόρ παραγωγικότητας στο φτωχό από γκολ ελληνικό πρωτάθλημα. Η αμέσως καλύτερη επίδοση ήταν τα 24 γκολ της 8ης αγωνιστικής.

Χωρίς εκτός έδρας ήττα ο ΠΑΟΚ από τις 6 Νοεμβρίου 2011 όταν είχε χάσει 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε μετρά πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες ενώ η άνετη επικράτηση με 4-0 επί της Κέρκυρας αποτελεί την νίκη νούμερο 800 στην Α' Εθνική.Ο <<Δικέφαλος>> της Θεσσαλονίκης είχε πετύχει ξανά τέσσερα γκολ μακριά από την έδρα του τον Σεπτέμβριο του 2003. Τότε είχε επιβληθεί 4-1 του Πανηλειακού.

Ο κατήφορος της Σκόντα Ξάνθης συνεχίστηκε και αυτές οι οκτώ σερί ήττες αποτελούν βεβαίως αρνητικό ρεκόρ στην 23χρονη ιστορία του συλλόγου στην Α' Εθνική. Τελευταία νίκη στις 22 Ιανουαρίου όταν νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό...

Φοβερό ρεκόρ έχει η ΑΕΚ όταν έχει απέναντι τον Παναιτωλικό. Εννέα φορές τον έχει αντιμετωπίσει σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με απολογισμό εννέα νίκες!

Για πρώτη φορά ο Λεβαδειακός καταφέρνει σε επίπεδο Α' Εθνικής να πετύχει τέσσερις νίκες εκτός έδρας. Επίδοση βεβαίως που μπορεί να διευρυνθεί ως το φινάλε της περιόδου.

Νέο προσωπικό ρεκόρ για τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας και σκοράρει για έξι σερί αγωνιστική. Πέρσι είχε καταφέρει να πανηγυρίζει γκολ σε πέντε συνεχόμενα ματς με τη φανέλα του Πανιώνιου. Το ρεκόρ στην ιστορία της Α' Εθνικής είναι οκτώ σερί αγωνιστικές και το κατέχουν ο Γιώργος Σιδέρης του Ολυμπιακού (δύο φορές, τις σεζόν 1964-65, 1968-69), ο Κώστας Νικολαϊδης της ΑΕΚ την περίοδο 1967-68 και ο Ντέμης Νικολαϊδης το 1998.

Ο συμπαίκτης του Μήτρογλου, Ντένις Επστάιν συμπλήρωσε χθες 100 συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ηρακλή το καλοκαίρι του 2008.
ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages