Υπέρ Βενιζέλου και Παπαδήμου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Υπέρ Βενιζέλου και Παπαδήμου

«Ειρήσθω εν παρόδω»
Να ζήσεις χίλια χρόνια, Γιώργο Κατσιφάρα, με εκείνο το αμίμητο για τους βουλευτές «ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας θα τους γνώριζε, αν δεν ήταν ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου».

Όταν εκλέγεται ένας βουλευτής, εκλέγεται με προσωπικές ψήφους ή με την επωνυμία του Κόμματος; Φαινόμενο ανεξαρτήτων βουλευτών που να εκλέγονται με προσωπικές ψήφους έχουμε στην πολιτική μας ιστορία ελάχιστα, για να μην πω ίσως κανένα.

Επειδή, λοιπόν, έχω στην πλάτη μου αρκετά χρόνια, έχω και μακρά πείρα. Και, επειδή στο Κόμμα όπου ανήκω λέγεται ΠΑΣΟΚ και έχω δώσει και την ψυχή μου ακόμα, πιστεύω πως έχω το δικαίωμα για μια παρατήρηση: Προχθές, είχαμε την ψηφοφορία στη Βουλή.

Μερικοί από τους βουλευτές είχαν διαφορετική γνώμη και διαγράφηκαν. Εδώ, τα πράγματα διίστανται, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Ο αρχηγός του Κόμματος έχει το δικαίωμα να διαγράφει τους εκάστοτε ανυπάκουους και απείθαρχους, πιστεύω δε ότι και ο βουλευτής έχει το αντίστοιχο δικαίωμα να πράξει ό,τι του υπαγορεύει η συνείδησή του.

Και, επειδή και οι δυο περιπτώσεις είναι φίφτι-φίφτι, προτείνω να αρθεί η διαγραφή και να επανέλθουν οι διαγραμμένοι βουλευτές στο Κόμμα, ζητώντας συγγνώμη εκατέρωθεν και βάζοντας αμφότεροι νερό στο κρασί τους.

Να λείψουν οι εγωισμοί. Οι καιροί ου μενετοί. Βλέπετε, κύριοι, ότι η Ν.Δ., σύμφωνα με τα γκάλοπς, προπορεύεται-μη μας δώσετε βορά στα χέρια τους, πολλά έχουμε υποφέρει. Φτάνουν τα βάσανα που κατά καιρούς έχουμε υποστεί από την εν λόγω παράταξη. Και, βέβαια, αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό και πριν απ’ την εκλογή του νέου προέδρου.

Προσωπικά, κλίνω, χωρίς να γνωρίζω τον άνθρωπο, υπέρ του κ. Βενιζέλου, τον οποίο πιστεύω, θαυμάζω και εμπιστεύομαι. Επίσης, κλίνω και υπέρ του κ. Παπαδήμου, αν θέλει να γίνει αρχηγός. Αυτοί οι δύο είναι δυνατόν να κερδίσουν, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, τον κ. Σαμαρά, ο οποίος έχει άσχημο παρελθόν. Τόσο με τον χειρισμό του για το Μακεδονικό θέμα, όσο και με το άνοιγμα των συνόρων και την είσοδο χιλιάδων μεταναστών πάσης φυλής, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί η Χώρα οικονομικά και να κινδυνεύει από ληστείες, φόνους και ό,τι άλλο εγκληματικό μπορεί κανείς να φανταστεί.

Επίσης, όταν του’ ριξε την…κλωτσιά ο σημερινός επίτιμος κ. Μητσοτάκης, ίδρυσε την «Πολιτική Άνοιξη», η οποία ποτέ της δεν άνθισε και ποτέ δεν είδε καλοκαίρι, μέχρι τη μέρα της διάλυσής της, για να μείνει στην ιστορία ως «Χιονισμένη Άνοιξη». Άρα, το ρητό που λέει «χαλεπώτερον του κτήσασθαι το φυλάξαι τ’ αγαθά» έχει πλήρη εφαρμογή στον κ. Σαμαρά.

Άρχισε τις διαγραφές στο κόμμα που τον ανέδειξε και σήμερα έχει τους μισούς απ’ όσους βρήκε. Τώρα πήρε στους κόλπους του κόμματός του δυο διαγραφέντες του ακροδεξιού Καρατζαφέρη. Θα μετανιώσει οικτρά. Τον διακρίνει δε υπέρμετρος εγωισμός και ταυτόχρονα αλαζονεία. Προχθές, στη Συνδιάσκεψη, τους παραμέρισε όλους και…«πάλευα να σώσω τη Χώρα». Επίσης, στα γεγονότα της Αθήνας, πρόταξε το εγώ: «θα βγάλω τις κουκούλες από τα καθάρματα»-όλα στο α΄ ενικό.
Ίδομεν.
Κώστας Μπρούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages