Οι καλλιέργειες που έχουν μέλλον - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Οι καλλιέργειες που έχουν μέλλον

Σε... μόδα έχουν εξελιχθεί οι καινοτόμες και εναλλακτικές καλλιέργειες, που δεν επιβαρύνουν αλλά βοηθούν το περιβάλλον. Ανταποκρινόμενο σε αυτή τη νέα τάση, το Σωματείο «Στάσης Ζωής» διοργανώνει το συνέδριο «Σαλιγκαροτροφία, Οργάνωση και Διαχείριση Μονάδας Εκτροφής Σαλιγκαριών», στις 10 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση των πολιτών για την αποδοτική καλλιέργεια των σαλιγκαριών, αλλά και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων. Τα θέματα της συνάντησης επικεντρώνονται στην εκτροφή σαλιγκαριών, έναν κλάδο ζωικής παραγωγής με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, οι διοργανωτές θα αναλύσουν τα είδη των σαλιγκαριών ώστε να κατανοήσουν οι ενδιαφερόμενοι ποια είναι τα εμπορεύσιμα, ενώ παράλληλα θα μιλήσουν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία της σαλιγκαροτροφίας και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο μια μονάδα εκτροφής σαλιγκαριών μπορεί να λειτουργεί χωρίς να επιβαρύνει στο ελάχιστο το έδαφος και τους υδροφόρους ορίζοντες.

Προοπτικές

Το συνέδριο προσφέρει την ευκαιρία της ανοιχτής συζήτησης με τους διοργανωτές για τις προοπτικές και την στρατηγική ανάπτυξης εκτροφής των σαλιγκαριών στην Ελλάδα.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Φαίδων Χηνιάδης και ο Χρήστος Παπαμάνθος, γεωπόνοι, καθώς και ο Αθανάσιος Γκόγκας, βιολόγος και ειδικός στην εκτροφή σαλιγκαριών. Το συνέδριο θα υλοποιηθεί από το σωματείο «Στάσης Ζωής» σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας (ΕΛΙΣΑ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σωματείο διοργανώνει συνέδρια και σεμινάρια για την επιμόρφωση των πολιτών σε αγροτικές δραστηριότητες και για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των νέων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο email: efizissi@stasi-zois.gr ή να καλούν στο τηλέφωνο 210 9889877.

ΠΟΤΕ: 10 Μαρτίου
ΠΟΥ: Ξενοδοχείο Metropolitan, Συγγρού 265, Αθήνα
INFO: stasi-zois.blogspot.com

Πηγή υδροδότησης τα υγρά απόβλητα!

Η αξιοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών είναι το κεντρικό θέμα του διεθνές συνέδριου «Υπερεπεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως 30 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος του συνεδρίου είναι, μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση με έμπειρους τεχνικούς, οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία του καθαρισμού των λυμάτων και τους τρόπους που αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά για αρδεύσεις ή για καθαρισμούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές ημερίδες, οι οποίες θα παρουσιάσουν επιστημονικές μεθόδους για την παραγωγή ακόμα και πόσιμου νερού. Τα θέματα των ημερίδων είναι «Διαχείριση Λάσπης Βιολογικών Καθαρισμών: Προβλήματα και Λύσεις» καθώς επίσης και «Ασφαλάτωση: Νέες Τάσεις και Τεχνολογικά Επιτεύγματα». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Κρήτης, το Πολυτεχνείο Κρήτης, τη Δημοτική Επιχείρη Υδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Νερού και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2810 379477 ή να στείλουν email στο info@wwpr2012.gr.

ΠΟΤΕ: 28-30 Μαρτίου
ΠΟΥ: Ηράκλειο, Κρήτη
INFO: www.wwpr2012.gr

Της Κωνσταντίνας Χελιδώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages