...Ο «Μπουκαδόρος» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

...Ο «Μπουκαδόρος»

Κώστα Μπρούτας.
«Ειρήσθω εν παρόδω»
Μερικά «ιστορικά» για τον κ. Κ. Κουλούρη.

Δεν το’ χα σκοπό να ασχοληθώ με τον εν λόγω κύριο, αλλά δεν μπόρεσα να αποφύγω τον πειρασμό και να κρατηθώ. Βλέποντας την ψευτιά στο πρόσωπό του και ακούγοντας τις ανακρίβειες που ισχυρίζονταν, το αποφάσισα.

Πρόκειται για τον Κίμωνα Κουλούρη. Ποιος είναι, λοιπόν; Είναι ο άνθρωπος που είχε στείλει επιστολή προς τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, με την οποία τον ευχαριστούσε για τη σωτηρία της Χώρας από τον κομουνισμό.

Είναι, επίσης, ο άνθρωπος που έστειλε (στον ίδιο Δικτάτορα) επιστολή επί τη διασώσει του από τη νάρκη που τοποθέτησε, κοντά στην Ανάβυσσο, ο αείμνηστος Παναγούλης. Τα παραπάνω είναι λόγια του κ. Γ. Κεφαλογιάννη, εξευτελίζοντας τον στη Βουλή.

Ως φαίνεται, ο κ. Κουλούρης μιμήθηκε τον Φρούραρχο Πελοποννήσου συνταγματάρχη Παπαδόγγονα που έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Αδόλφο Χίτλερ επί τη διασώσει του, μετά την εναντίον του απόπειρα δολοφονίας. Ευχαριστούσε ταυτόχρονα τον Θεό, διότι έσωσε τον κόσμο από την «κομουνιστική πανώλη», τον Ιούλιο του 1944.

Έτσι είναι μερικοί «μεγαλόψυχοι» τύπου Κουλούρη-Παπαδόγγονα. Να στέλνουν συγχαρητήρια στους δικτάτορες. Ο Θεός να τους έχει καλά, κι εμείς να τους χαιρόμαστε. Τα παραπάνω περί Παπαδόγγονα είναι από το βιβλίο Μαρία Δημάδη του συγγραφέα Φίλιππα Γελαδόπουλου. Σε άλλο μου κείμενο θα δημοσιεύσω ολόκληρο το τηλεγράφημα του Φρουράρχου Πελοποννήσου, για να δείτε το αίσχος της εποχής.

Με όλα αυτά και χωρίς να μπω στην ουσία του γεγονότος με το τροχαίο κ.λπ., ο κύριος Κουλούρης μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά στους αστυνομικούς. Με σεβασμό, και αν ακόμα είχε δίκαιο πέρα για πέρα. Αυτός ο άνθρωπος χρημάτισε βουλευτής και μάλιστα υπουργός! Απορώ ποιοι τον ψήφισαν για βουλευτή και ποιοι τον επέλεξαν για υπουργό.

Ο άνθρωπος που λέγεται Κουλούρης πρέπει να έχει υπόψη του ότι το πρώτο όπλο προς την αρετή είναι η ταπείνωση και το χείριστο των παθών η αλαζονεία. Στον κ. Κουλούρη, η αλαζονεία περισσεύει. Από τότε που τον διέγραψαν απ’ το Κόμμα, ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ούτε πού βρίσκεται, ούτε τι λέει. Τα’ χει χαμένα και πρέπει να «μιλήσουν» οι…ειδικοί.

Όταν αυτός ο άνθρωπος ξεστομίζει τις λέξεις και τις φράσεις «Ο Γιωργάκης» και «Το παιδί δεν ξέρει», τι προκύπτει; Ότι είναι ανισόρροπος! Επίσης, όταν έκανε δηλώσεις και αναφέρθηκε στον Υπουργό Παπουτσή, μίλησε τόσο απαξιωτικά, λέγοντας πως αυτός τον προώθησε και τον αξιοποίησε! Ποιος; Ο Κίμωνας Κουλούρης!!! Στη ΔΕΗ όπου υπηρέτησε, οι συνάδελφοί του μιλούσαν απαξιωτικά για τον ίδιο και με λόγια σκληρά, που δεν θέλω να αναφέρω.

Ακούστε τώρα και μιαν ιστορία προσωπική. Συνέβη παλιά, γύρω στο ’90, στην οδό Αγ. Μελετίου. Σύχναζα σε ένα ουζερί και, μια μέρα, ακούγοντας κάποιος ότι προέρχομαι από τη ΔΕΗ, με ρώτησε αν έχω σχέσεις με τον Κουλούρη. Τον ρώτησα καλοπροαίρετα «γιατί;» και μου λέει: Αν είχες σχέσεις, να του έλεγες να μου φέρει τα λεφτά που του δάνεισα, εδώ και μερικά χρόνια. Μέσα στο πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του Αλέκου Σοφιανίδη πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, δίπλα στο κιν/θέταρο Μπρόντγουαιη, όπου και σύχναζε. Ο δανειστής του Κουλούρη μου είπε πως είναι σκηνοθέτης και το παρατσούκλι του είναι Χατζηχρήστος.

Επίσης στη ΔΕΗ, την εποχή που ήταν Γ. Γραμματέας Αθλητισμού, διαδίδονταν ότι είχε 3 ή 4 ναυλοχούντα φέριμποτ, που έκαναν δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα. Δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω είναι αληθή, αλλά γράφω τι επλανάτο την εποχή εκείνη.

Τελειώνοντας, θα παρακαλούσα τον Υπουργό κ. Παπουτσή να δει τι ακριβώς έλεγε εναντίον του και να πράξει ανάλογα. Ίσως να είναι και τζάμπα κόπος να ασχοληθεί κανένας με τον κ. Κουλούρη, όπως εγώ. Μην ξεχνάμε και το παρατσούκλι του «Μπουκαδόρος». Αλλά, επειδή πολλοί ίσως δεν τα γνωρίζουν, καλά είναι να μαθαίνουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages