Συμμετοχή 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ (KA2) με την ονομασία “E.A.R.T.H” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συμμετοχή 2ου ΓΕΛ Χαλκίδας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ (KA2) με την ονομασία “E.A.R.T.H”

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί του 2ου  ΓΕΛ Χαλκίδας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εκπαίδευσης Erasmus+ KA220  με τίτλο:
“Essense of   Agricultural and Rural Touristic Hospitality” (E.A.R.T.H.)
φιλοξενήθηκαν από 17 μέχρι 21 Οκτωβρίου 2022, στο σχολείο “ISIS PITAGORA ” στο NOVASIRI της Ιταλίας.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης, μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Πορτογαλία

Οι μαθητές συμμετείχαν σε workshops, activities και παρουσιάσεις σχετικές με το θέμα της δράσης.
Ειδικότερα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των φιλοξενουμένων χωρών :
- Στην πρώτη συνάντηση, τους καλωσόρισαν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί  του Λυκείου που τους φιλοξένησε με παραδοσιακά ιταλικά τραγούδια από την μουσική ομάδα του Λυκείου αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης τονίζοντας την συνεργασία μεταξύ των Λυκείων.
- Συμμετείχαν σε διαγωνισμό για το logo του προγράμματος, όπου εκλέχθηκε το Ιταλικό Logo ως Logo του Προγράμματος.

- Παρουσίασαν την χώρα τους, την πόλη τους και το σχολείο τους, καθώς επίσης και την παραγωγή, επεξεργασία ενός φημισμένου Ευβοϊκού προϊόντος, του σύκου.

- Επισκέφθηκαν τον αμπελώνα και  Οινοποιείο CROCCO FARM,μια οικογενειακή επιχείρηση την οποία οι κληρονόμοι προσπαθούν να διατηρήσουν και να επεκτείνουν με εστιατόριο και ξενοδοχειακή μονάδα όπου μετά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις  οι μαθητές παρακολούθησαν την παρασκευή του ιταλικού τυριού Mozarella και των ιταλικών ζυμαρικών Oreketi. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη απόλαυσαν παραδοσιακά ιταλικά πιάτα.
 

- Την επόμενη ημέρα κατά την επίσκεψη στο ENEA (the Italian National Agency for New Technologies, Energy and Sustainable Economic Development), οι μαθητές παρακολούθησαν ενημερώσεις σχετικά με την κυκλική οικονομία (circular economy), food waste, sustainability και projects ερευνητών για την κυκλική οικονομία και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου.

- Επίσης, παρακολούθησαν ενημερώσεις και παρουσιάσεις για το CANVAS BUSINESS MODEL, ένα πρότυπο στρατηγικής διαχείρισης που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και για την τεκμηρίωση των υφιστάμενων επιχειρήσεων με σκοπό να χωριστούν σε πολυεθνικές μικρές ομάδες και να εργαστούν στην δημιουργία start-up επιχειρήσεων.
- Βασιζόμενοι στις γνώσεις που αποκόμισαν δημιούργησαν τις δικές τους start up επιχειρήσεις με μεγάλη επιτυχία.
- Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί όλων των χωρών-εταίρων του Προγράμματος συμμετείχαν σε αντίστοιχες ομάδες εργασίας όπου δημιούργησαν τις δικές τους start-up επιχειρήσεις .

- Η Επίσκεψη ολοκληρώθηκε με δείπνο και τοπικούς χορούς σε υπαίθριο θέατρο της πόλης όπου οι μαθητές παρέλασαν κρατώντας τις σημαίες των χωρών τους ,και διασκέδασαν με τους νέους φίλους τους.
Στην μετακίνηση συμμετείχαν 
οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας 
Μαρία Κισσουρά, 
Μαρία Παπασωτηρίου, 
Δήμητρα-Σπυριδούλα Τέντα,  
Παναγιώτης Χατζηβασιλείου 

και  οι καθηγήτριες 
Χρυσούλα Ζαλακώστα και 
Αθηνά Τριανταφύλλου

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επόμενη επίσκεψη στην Ισπανία (Cordova).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages