«Κυριακή στο Χωριό» (ΕΡΤ3) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

«Κυριακή στο Χωριό» (ΕΡΤ3)

Κώστας Μπρούτας.
Τα παρακάτω λιγοστά δεν είναι διαφήμιση…Ωστόσο, πρέπει εκ των προτέρων να πω, ότι με τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, εκτός από 2-3 γνωριμίες που έχω, δεν με συνδέει τίποτε περισσότερο. Με την ευρύτερη περιφέρεια Θεσσαλίας, όμως, με συνδέουν πάρα πολλές γνωριμίες, φιλίες και κουμπαριές.

Στα Τρίκαλα πράγματι αξίζουν συγχαρητήρια, με βάση αυτά που είδαμε από την ΕΡΤ3 σε εκπομπή που παρουσιάζει η κα Μάρνη. Ανήμερα Χριστούγεννα, λοιπόν, κι απ’ το μεσημέρι ως το σούρουπο, ήταν το κάτι άλλο. Και, βέβαια, δικαιούνται να’ ναι περήφανοι-πέρα απ’ τους ντόπιους-όσοι την είδαν, απ’ όπου κι αν κατάγονται. Για την εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό», που μας κράτησε με το στόμα ανοιχτό.

Παρουσίασε επιτεύγματα φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συλλόγους και μεμονωμένα άτομα. Ο μακαρίτης Αντ. Σαμαράκης έλεγε «το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να προσπαθείς συνεχώς και ας αποτυγχάνεις». Οι Τρικαλινοί προσπάθησαν και το πέτυχαν. Για τρεις ώρες, μείναμε αιχμάλωτοι της εκπομπής Τους αξίζει ένα μεγάλο και δημόσιο «μπράβο».

Η μεγάλη αποζημίωση για’ μας τους ξένους δεν ήταν μόνο τα όσα παρουσίασαν άνδρες και γυναίκες στους ντόπιους και κατ΄ επέκταση στους ξένους τηλεθεατές. Ήταν και η μαγευτική ορχήστρα των παραδοσιακών τραγουδιών. Με έναν άφταστο κλαρινίστα και τους άλλους που συμμετείχαν. Οι άνδρες φουστανελοφόροι χορευτές και οι ωραίες κοπέλες χορεύτριες, με τις τοπικές ενδυμασίες δεν μας άφησαν αδιάφορους. Ακούστηκαν υπέροχα τραγούδια του μεγάλου Βασίλη Τσιτσάνη, που απέδωσαν καλλιτέχνες του ωραίου φύλου. Να σημειωθεί ότι τα Τρίκαλα είναι και πατρίδα του αείμνηστου καλλιτέχνη.

Ήταν ένα υπέροχο απόγευμα, γι αυτό και γράφω 2 λέξεις και όποιος τις διαβάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages