Ποδοσφαιρικά και…ιερά περίεργα. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ποδοσφαιρικά και…ιερά περίεργα.


«Ειρήσθω εν παρόδω»
Κώστας Μπρούτας.

Επειδή έχω πλήρη γνώση της οικονομικής κρίσης που διερχόμαστε, η μεγίστη απορία μου επικεντρώνεται στο παρακάτω. Γιατί, άραγε, όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ουδεμιάς εξαιρουμένης, διανύουν και αυτές περίοδο οικονομικής κρίσης και χρηματοδοτούνται από τον κρατικό κορβανά;

Αλλά και πώς να μην έχουν κρίση, όταν ακούμε πως υπάρχουν ομάδες που αγοράζουν παίκτες έναντι εκατομμυρίων ευρώ για 1-2 χρόνια; Δεν θα’ πρεπε να απαγορεύει το Κράτος αυτές τις αγοροπωλησίες, ιδίως για τους «εισαγόμενους», τουτέστιν για παίκτες που προέρχονται από το εξωτερικό; Επίσης, δεν υπάρχει δήμος ή κοινότητα που να μην διέρχεται οικονομική κρίση και ας επιδοτούνται από το Κράτος. Τι είδους αρρώστια είναι αυτή που ενέσκηψε σαν…γρίπη κολλητική;

Προχθές, είδαμε (στην τηλεόραση) ακόμα κάτι περίεργο. Ταμπέλα να γράφει «μείον το ιερό ταμείον»! Για ποιο ταμείο επρόκειτο; Για το (άκουσον, άκουσον!) Ταμείο της Ιεράς Συνόδου, παρακαλώ!!

Η Εκκλησία της Ελλάδος, με τεράστια περιουσία (ακίνητα, σπίτια, καταστήματα, ελαιώνες, μέχρι και θέατρα εκμισθώνει), με τους Δεσποτάδες και τους ιερείς να πληρώνονται από το Κράτος… Πόσα μοναστήρια έχουν στη δικαιοδοσία τους οι επίσκοποι; Και τι τα κάνουν όλα αυτά τα λεφτά; Να θυμηθούμε τον άλλοτε Παντελεήμονα Αττικής με το 1 δις 800 εκ. που κράταγε για τα γεράματά του; Πιστεύω πως λίγη ντροπή για το σύνολο του κλήρου δεν θα έβλαπτε.

Και, βέβαια, είμαι υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους. Όπως πάνε τα πράγματα, μάλλον θα βρεθεί κάποιος που θα φέρει το θέμα για συζήτηση στη βουλή και να λήξει αυτό το αίσχος με τον κλήρο.

Να απαγορευτεί από το Κράτος η «αγορά» παικτών απ’ το εξωτερικό, καθώς και διαιτητών, για να μην αλλάζουν πατρίδα τα τεράστια ποσά και να παραμένουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages